Fifty shades
of retail

Expertmeeting: Fifty shades of Retail

Al jarenlang komt het “spook van de vergrijzing” langs in trendrapporten, CPB-plaatjes en verkiezingsretoriek. Binnen het winkelvastgoed komt het ook voorbij, maar lopen we er toch ook vaak met een boog omheen. Op 6 juli organiseert NRW een expertmeeting waarbij we aan de slag gaan met de megatrend vergrijzing. We maken een vertaling van cijfers en voorspellingen, naar de praktijk.

Het is een ongemakkelijk thema zo lijkt het. En ook voer voor polariserende berichten. Gaat de retailmarkt straks de grote bestedingsval meemaken of kan het zich opmaken voor de vermogende “nieuwe ouderen”? Of een polderconclusie dat beide waar zal zijn? Leuk allemaal, maar wat moet je gaan doen als eigenaar, ontwikkelaar of verhuurder?

Tijdens de expertmeeting word je in kort tijdsbestek bijgepraat over het thema,  onder meer door John Terra van Q&A die uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar het effect van vergrijzing in de retail. Henk Vonk zal vertellen hoe FAME bij de herontwikkeling van Koedijkslanden in Meppel dit thema geïntegreerd heeft. Onder leiding van dagvoorzitter Oedsen Boersma van SITE urban development vertalen  we de kennis naar de praktijk.
Locatie en definitieve programma volgen nog. Schrijf 6 juli vast in de agenda!

Internationale erkenning voor Gelderlandplein en Marrit Laning

Afgelopen week vond de ICSC Conference 2017 plaats in Warschau. Op dinsdag 25 april zijn de jaarlijkse ICSC European Shopping Centre Awards uitgereikt. Daarbij heeft het Gelderlandplein van Kroonenberg van de internationale vakjury een speciale eervolle vermelding gekregen in de categorie middelgrote renovatie en/of uitbreiding! We feliciteren Kroonenberg van harte met dit resultaat. Wil je … Lees verder

Kom ontbijten tijdens de PROVADA

Dit jaar heeft NRW een eigen NRW Retailplein op de PROVADA met een uitgebreid en inspirerend lezingenprogramma met experts uit de retail. We starten PROVADA traditiegetrouw weer met een ontbijtsessie. John Terra van Q&A zal aftrappen met een lezing inzake Retail Ranking. Daarna zullen de nominaties van de NRW Jaarprijs 2017 bekend gemaakt worden door juryvoorzitter Jos Sentel. Je … Lees verder

Terugkijken: NRW Marketingcongres

Wij kijken met plezier én trots terug op het goed bezochte NRW Marketingcongres op 13 april 2017. Het leverde nieuwe inspiratie, goede gesprekken en drie gelukkige winnaars op: “Eersteklas shoppen op het station” – Amsterdam Centraal, “Unexpected Adventure: The LEGO Experience” – Stadshart Amstelveen en “Oersoep; Herpositionering Beurspassage” – Nowadays Amsterdam. (Lees  hier meer over de winnaars)