2018
NRW Scriptieprijs

Schrijf je in voor NRW Scriptieprijs 2018!

De NRW is weer op zoek naar de beste scriptie over de winkelsector. Doel is tweeledig, enerzijds om scripties op WO-niveau, die relevant zijn voor de winkelsector in de breedste zin van het woord, in de schijnwerpers te zetten. Anderzijds om jou kennis te laten maken met de sector en je netwerk daarin verder te kunnen uitbreiden. Op deze manier kan kennis over de winkelmarkt worden gedeeld en worden kennisinstituten ook gestimuleerd om zich meer met het onderwerp winkelmarkt bezig te houden.

Er worden maximaal 3 scripties genomineerd. Dit zijn de te winnen prijzen:

 • De winnaar ontvangt een bedrag van € 2.000 vrij te besteden, plus een INTRO lidmaatschap NRW New Generation t.w.v. € 200;
 • De twee runners up ontvangen een bedrag van € 500 vrij te besteden, plus een INTRO lidmaatschap NRW New Generation t.w.v. € 200;
 • Bijzonder is dat de universtiteit van de winnende scriptie ook een prijs ontvangt, zijnde € 1.250 te besteden aan winkelmarktonderzoek, plus een NRW lidmaatschap t.w.v. € 1.250.

De jury beoordeelt de inzendingen op:

 • de kwaliteit van de scriptie in het algemeen qua breedte, diepte, gehanteerde methodologie, conclusies en aanbevelingen;
 • de relevantie voor de winkelmarkt in brede zin;
 • het belang van de betreffende studie voor de verdere professionalisering van de winkelmarktsector;
 • de innovatieve aspecten binnen de verrichte studie;
 • de wijze van presentatie;
 • leesbaarheid en begrijpelijkheid;
 • originaliteit.

De scriptie moet vergezeld gaan van een inhoudelijke samenvatting (als deze geen onderdeel uitmaakt van de scriptie) en een schriftelijke toelichting van maximaal 500 woorden door de verantwoordelijke begeleider(s) van het betrokken opleidingsinstituut of -instelling. Hierin wordt duidelijk gemotiveerd wat de relevantie is van de scriptie met betrekking tot de winkelsector.

Het jurytraject ziet er als volgt uit:

 • De NRW commissie Kennis & Innovatie kiest uit alle inzendingen de 3 nominates;
 • De 3 genomineerden worden gevraagd een  pitch van 15 minuten te geven aan de jury (in de tweede week van januari 2018);
 • Van iedere nominatie wordt samen met de student een professioneel filmpje gemaakt waarin de belangrijkste conclusies worden toegelicht;
 • Op 23 januari 2018 vindt de prijsuitreiking plaatst tijdens de NRW nieuwjaarsbijeenkomst;
 • De genomineerden zullen worden gevraagd gedurende 2018 hun onderzoek nogmaals te presenteren tijdens een speciaal NRW event rondom dit thema.

Aanmelden voor de NRW Scriptieprijs 2018 kan door de scriptie te mailen naar info@nrw.nl o.v.v NRW Scriptieprijs. De inschrijfperiode voor het studiejaar 2016/2017 loopt tot 1 oktober 2017. Bij onvoldoende aanmeldingen behoudt NRW zich het recht voor de scriptieprijs niet uit te reiken.

Bekijk hier de winnaars van de NRW Scriptieprijs 2017.

Tien beste binnensteden genomineerd

Tijdens PROVADA zijn op het NRW Retailplein op 30 mei 2017 de vijf beste grote binnensteden en vijf beste middelgrote binnensteden van Nederland bekend gemaakt. In de categorie Grote Binnensteden (meer dan 550 publieksgerichte functies in het centrum) maken Arnhem, Breda, Enschede, ’s-Gravenhage en Nijmegen een kans. In de categorie Middelgrote Binnensteden (minder dan 550 … Lees verder

Paagman, Yoghurt Barn en Rituals winnaars Retail Award

Op 18 mei heeft Brigit Gerritse, directeur NRW, de Retail Awards uitgereikt aan Paagman, Yoghurt Barn en Rituals. Zij wonnen respectievelijk in de categorieën Local Hero, Foodretailer en zelfstandig Retailconcept. De uitreiking vond plaats tijdens het Cushman & Wakefield Retail Event of the Year 2017 in Amsterdam. Brigit over de winnaars: ‘Alle finalisten, en deze … Lees verder

Internationale erkenning voor Gelderlandplein en Marrit Laning

Afgelopen week vond de ICSC Conference 2017 plaats in Warschau. Op dinsdag 25 april zijn de jaarlijkse ICSC European Shopping Centre Awards uitgereikt. Daarbij heeft het Gelderlandplein van Kroonenberg van de internationale vakjury een speciale eervolle vermelding gekregen in de categorie middelgrote renovatie en/of uitbreiding! We feliciteren Kroonenberg van harte met dit resultaat. Wil je … Lees verder