NRW Retailplein Programma 2018

Programma PROVADA 2018

Dit jaar zijn we weer drie dagen lang aanwezig op PROVADA met ons speciale NRW Retailplein. Hier bieden we een gevarieerd programma aan met interessante bijeenkomsten, paneldiscussies en lunchsessies over uiteenlopende onderwerpen. Het NRW Retailplein is mogelijk gemaakt door een aantal van onze leden: FVH Facility Group, Locatus, Fimek en PROVADA en NRW, met bijdragen van INretail en Q&A Research & Consulancy, Supermarkt & Ruimte, SuperVastgoed, Syntrus Achmea en Vedis.
Inschrijven voor een aantal van deze kennis- en netwerksessies kan nu al via de website van PROVADA. Per sessie is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dagelijks publiceren we hier updates omtrent de programmering.

DINSDAG 5 juni

8.30  -10.00   Ontbijtsessie met oa Frank Quix van Q&A over ‘Digital Impact on Retail’ en de bekendmaking van de nominaties NRW Jaarprijs 2018

Inschrijven voor deze stevige start kan op onze site, klik hier.


11.00 -12.00  De Retail Road Map van Locatus door Gert-Jan Slob (Locatus) en Corné Mulder (Blokker)

De kracht van voorspellende analytics
Hoe bepaal je je optimale retailnetwerk? En hoe hou je dat vervolgens vast..?

Trends & case studies; Gertjan Slob (Directeur Onderzoek Locatus) en Gerard Zandbergen ( CEO Locatus International) kijken kritisch naar de huidige retailmarkt. De detailhandel heeft het zwaar, door meerdere oorzaken. Dit vraagt voor velen om een herziene locatiestrategie.  Gertjan en Gerard nemen u mee in de trends en krachten van het huidige speelveld. En hoe u de weg kunt uitstippelen naar de toekomst. Corné Mulders van Blokker zal afsluitend  in een kort filmpje vertellen hoe Blokker tot hun huidige locatiestrategie is gekomen.

Inschrijven kan op de site van PROVADA.


12.00 -13.00 Supermarktlocaties: trends en ontwikkelingen door Tjerk van Leusden (Supermarkt & Ruimte / SuperVastgoed), bij deze bijeenkomst wordt ook een prima lunch geserveerd.

Tjerk zal onder andere ingaan op het toenemend aantal stadssupermarkten, de impact van online supermarktomzet op fysieke vestigingspunten en zijn toekomstvisie geven op supermarktvastgoed vanuit het perspectief van exploitatie en locatie.

Inschrijven kan op de site van PROVADA.


13.00-13.45   Tessa Vosjan (INretail) Retail 2030; Shifts in Retail; Wat betekent dit voor retail vastgoed?

Tessa Vosjan geeft haar enthousiaste verhaal over de RetailShifts die het winkelen en ons koopgedrag van 2030 gaan bepalen. Zorg dat je als eerste weet hoe wij straks shoppen!

Inschrijven kan op de site van PROVADA.


14.00 –14.45 Syntrus Achmea met oa Boris van de Gijp


15.00 –15.45 Lancering NRW Kennis & Innovatie award met een paneldiscussie

WOENSDAG 6 juni

12.00 –13.00 Lunchsessie met Sabina Erftemeijer van Q&A en een demo van de Store of the Future

Store of the Future is hét retail innovatie lab van Nederland. Dit initiatief van Q&A biedt de mogelijkheid te ontdekken hoe de fysieke winkelomgeving van de toekomst eruit komt te zien. Dit met de nadruk op de rol van technologie. In dit concept staat het testen van innovaties en het delen van kennis centraal.

Inschrijven kan via de site van PROVADA.


13.00 –13.45 Bart Stek (Colliers) Transformatie van Winkelvastgoed.


14.00 –14.45 Syntrus Achmea met oa Boris van de Gijp


15.00 -15.45 ‘Op weg naar een Vitale Buitenstad’  is een presentatie van Toine Hooft, Bureau Stedelijke Planning. Toine is projectleider van het door de branche opgezette projectteam Vitale Buitenstad en neemt ons mee in de uitdagingen en kansen voor de buitenstad. Welke problematiek speelt er? Welke kansen liggen er? Welke koers leidt tot een duurzaam Vitale Buitenstad? En welke instrumenten zijn er om die Vitale Buitenstad te creëren?

Aan de hand van een pitch en een paneldiscussie met vertegenwoordigers uit de sectoren vastgoed, retail en overheid zal Toine een helder beeld schetsen van de problematiek én van de kansen en oplossingsrichtingen en zal Toine de zaal uitdagen om mee te denken en discussiëren. Bouw mee aan een Vitale Buitenstad en discussieer mee.

DONDERDAG 7 juni

13.00 – 13.45 Vedis geeft een presentatie, binnenkort meer over het onderwerp.


14.00 -14.45 Presentatie Retail Innovations; Ontdek de meest innovatieve en bijzondere retailers wereldwijd, door Kim Ellerman van Q&A


 

Met korting naar PROVADA
NRW-leden hebben inmiddels een e-mailbericht ontvangen met een persoonlijke kortingscode om 3-daagse kaarten te bestellen voor EUR 60 in plaats van EUR 105.

Bijdragen
Het NRW Retailplein is mede mogelijk gemaakt door PROVADA, NRW en een aantal van onze leden:
FVH Facility Group, Locatus en Fimek

 

 

Column Bart Stek | De kracht van Zwolle

Kracht van Zwolle Van leuke regiostad naar stedentriplocatie à la Groningen, Maastricht en ‘s-Hertogenbosch Waarom ontwikkelen binnensteden zich zoals ze ontwikkelen? Hoe komt het nou dat een binnenstad als die van Zwolle in de afgelopen jaren een positieve wending laat zien? Reden voor Q&A en JLL om samen, op basis van het ‘hardere’ retail vastgoed … Lees verder

Column Michiel Boonen | Data vs emotie

Wie het laatste boek van Dan Brown – Oorsprong, of in het Engels ‘Origin’ – heeft gelezen, heeft al een beschrijving gekregen van de mogelijkheden die computers en algoritmes ons vandaag de dag, maar vooral in de toekomst, bieden. Een meer filosofische benadering kan gevonden worden in het boek ‘Homo Deus’ van Yuval Noah Harari, … Lees verder

Retail op maat

Retail op maat   Wat is het belangrijkste thema voor de retailsector in 2018? Waar moet NRW zich op richten om de leden het best van dienst te zijn? Een lastige keus, want er speelt zoveel. Uiteindelijk gaat het er om samen de juiste keuzes te maken. Keuzes die toekomstbestendig zijn, en daarmee duurzaam. Keuzes … Lees verder