Winnaar 2016
Gelderlandplein

Schrijf je project nu in

Vanaf nu kun je jouw (herontwikkelde) winkelcentrum weer inschrijven om kans te maken op de NRW Jaarprijs 2017. Is jouw project onderscheidend en een voorbeeld voor de sector? Schrijf je dan nu in en maak kans op deze prestigieuze prijs. Inschrijven kan nog tot 1 mei 2017. Op de eerste dag van de Provada zullen we de finalisten bekendmaken. De uitreiking van de jaarpijs vindt plaats tijdens het Jaarcongres, dat gepland staat op donderdag 7 september van dit jaar. Je kunt het formulier met de voorwaarden hier downloaden.

Over de NRW Jaarprijs

De NRW Jaarprijs is een prestigieuze prijs die al sinds 1989 wordt uitgereikt aan de beste retailontwikkeling van Nederland. Het vernieuwende karakter en de commerciële aantrekkelijkheid van het project voor consumenten en ondernemers spelen daarbij een belangrijke rol. De winnende inzending heeft een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de sector.

Gelderlandplein Amsterdam wint NRW Jaarprijs 2016

Gelderlandplein Amsterdam van Kroonenberg Groep heeft de NRW Jaarprijs 2016 gewonnen. Een trotse Lesley Bamberger en Paul Bremmer hebben tijdens het drukbezochte NRW Jaarcongres de sculptuur in ontvangst genomen: “We hebben met ontzettend veel plezier en energie aan dit project gewerkt en zijn ongelooflijk trots op het resultaat en de waardering”, aldus Lesley Bamberger namens Kroonenberg Groep.

Jurybeoordeling

Jos Sentel, voorzitter van de vakjury: “Met de herontwikkeling en uitbreiding van het Gelderlandplein heeft Kroonenberg Groep een duidelijk statement gemaakt met een simpel recept: sta voor je keuzes! De Jury heeft veel waardering voor het compromisloze resultaat. Er zijn zeer duidelijke – en soms zeer gedurfde – keuzes gemaakt en er is vastgehouden aan glasheldere principes. Het resultaat is een uniek multifunctioneel project op het fundament van een bijna 50-jarige winkellocatie.”

Lees het volledige juryrapport-nrw-jaarprijs-2016.

Genomineerde projecten NRW Jaarprijs 2016

  • De Passage in Den Haag, ingediend door Multi en AM.
  • HEUVEL in Eindhoven, ingediend door CBRE, CBRE GI en Syntrus Achmea
  • Hoogzandveld in Nieuwegein, ingediend door Ovidius, Albert Heijn Hoogzandveld en ONB Architecten.

Bekijk de video van alle genomineerden voor de NRW Jaarprijs 2016.

Winnaars van de NRW Jaarprijs in voorgaande jaren

2015

DE MARKTHAL, Rotterdam

2014

KLEIWEG, Gouda

2013

RAAKS, Haarlem

2012

MARKTHOF, Hoofddorp

2011

VLEUTERWEIDE, Utrecht

2010

OVERKAPEL, Utrecht

2009

SPUIMARKT, Den Haag