Platform Duurzaam Winkelvastgoed

Het Platform Duurzaam Winkelvastgoed is een initiatief van NRW. Bij dit platform zijn aangesloten: Blue Building Institute, DGBC (Dutch Green Building Council), INretail, IVBN, NeVaP, NRW, Platform Duurzame Huisvesting, RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), Vastgoed Belang, Vastgoedoverleg en VGM NL. Gezamenlijk willen wij de sector zo goed mogelijk informeren en ondersteunen en de beleidsmakers adviseren.

Voorzitter van het Platform is Rachelle Vingerhoeds – HB Capital.

Op dinsdag 7 februari vond de kick off plaats van Platform Duurzaam Winkelvastgoed. Duurzaamheid staat niet bij alle stakeholders in de winkel(vastgoed)sector hoog op de agenda. De mogelijke gevolgen van geldende milieuwetgeving met de bijbehorende sancties zijn nog onvoldoende bekend bij retailers, eigenaren van vastgoed, beheerders en ontwikkelaars. Tijdens de Green Retail Expedition hebben experts en koplopers laten zien hoe aantrekkelijk en noodzakelijk verduurzaming uiteindelijk is. People, Planet en Profit zijn juist in de winkelsector belangrijke kernwoorden. Ruim 100 deelnemers hebben hun input en feedback gegeven tijdens deze kick off sessie om de targets voor de komende maanden vast te stellen.

Bekijk hier het verslag van de kick off. Hier zijn ook de belangrijkste presentaties van de sprekers te vinden en het videoverslag.

Op 7 november 2017 vindt het vervolgcongres plaats, wederom in Het Oude Magazijn Amersfoort. Via de agenda op www.nrw.nl kan je je aanmelden voor dit event.

Download hier ons overzicht met alle relevante actuele regel- en wetgeving.

Actuele wet en regelgeving dwv

Bekijk hier het kompas die specifiek bij de  informatie die je zoekt een overzicht van passende hulpmiddelen, informatie en duurzaamheidstools geeft. Dit kompas is ontwikkeld door Het Platform Duurzame Huisvesting. Dit een samenwerkingsverband tussen branche-, koepel- en kennisorganisaties die een belangrijke rol spelen bij de verduurzaming van bestaande bedrijfshuisvesting. Platformleden zijn: Rijksvastgoedbedrijf, ISSO, FMN, NVDO, TVVL, NVTG, Vastgoed Belang, DGBC, IVBN, TNO, Uneto VNI en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Wilt u ook participeren in het Platform Duurzaam Winkelvastgoed?

Stuur dan een mail naar info@nrw.nl en wij nemen contact met u op over de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *