Kick off Platform Duurzaam Winkelvastgoed

Op dinsdag 7 februari vond de kick off plaats van Platform Duurzaam Winkelvastgoed. Duurzaamheid staat niet bij alle stakeholders in de winkel(vastgoed)sector hoog op de agenda. De mogelijke gevolgen van geldende milieuwetgeving met de bijbehorende sancties zijn nog onvoldoende bekend bij retailers, eigenaren van vastgoed, beheerders en ontwikkelaars. Tijdens de Green Retail Expedition hebben experts en koplopers laten zien hoe aantrekkelijk en noodzakelijk verduurzaming uiteindelijk is. People, Planet en Profit zijn juist in de winkelsector belangrijke kernwoorden. Ruim 100 deelnemers hebben hun input en feedback gegeven tijdens deze kick off sessie om de targets voor de komende maanden vast te stellen.

Over het Platform

Het Platform Duurzaam Winkelvastgoed is een initiatief van NRW. Bij dit platform zijn aangesloten: DGBC (Dutch Green Building Council), INretail, IVBN, NEPROM, NeVaP, NRW, Platform Duurzame Huisvesting, RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), Vastgoed Belang, Vastgoedoverleg en VGM NL. Gezamenlijk willen wij de sector zo goed mogelijk informeren en ondersteunen en de beleidsmakers adviseren.

Kick Off Platform Duurzaam Winkelvastgoed

Tools

Download hier het overzicht “Actuele wet- en regelgeving duurzaam winkelvastgoed 2017”

Actuele wet- en regelgeving duurzaam winkelvastgoed 2017

Actuele wet en regelgeving dwv

Bekijk hier het kompas die specifiek bij de  informatie die je zoekt een overzicht van passende hulpmiddelen, informatie en duurzaamheidstools geeft. Dit kompas is ontwikkeld door Het Platform Duurzame Huisvesting. Dit een samenwerkingsverband tussen branche-, koepel- en kennisorganisaties die een belangrijke rol spelen bij de verduurzaming van bestaande bedrijfshuisvesting. Platformleden zijn: Rijksvastgoedbedrijf, ISSO, FMN, NVDO, TVVL, NVTG, Vastgoed Belang, DGBC, IVBN, TNO, Uneto VNI en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Presentaties

Martijn Vlasveld – CBRE Global Investors – Sustainability Heuvel Eindhoven

Lara Muller – Blue Building Institute – Duurzaamheid in Retail

Wethouder Paulus Jansen – Gemeente Utrecht – Verduurzaming van het winkelaanbod in Utrecht

Marcel Ganzeboom – Lidl – Op weg naar morgen

Joost Vooijs – Colliers – Ontwikkelingen en trends in de exploitatiefase

Rachelle Vingerhoeds – Platform Duurzaam Winkelvastgoed – Actuele wet- en regelgeving

Verkort interview met Marcel de Boer (Troostwijk/NVM) dat binnenkort is te lezen in het magazine Duurzaam Gebouwd, en het interview over duurzaam winkelvastgoed, gepubliceerd in Vastgoedjournaal d.d. 8 september 2016.

En bekijk hier de webpagina van keynote speaker Wilco van Rooijen

 

 

Uitkomst Hackathon “Hack het centrum!”: de stad is van ons

Het is 7 jaar geleden dat ik bij NRW kwam werken. Een magisch getal. Een heilig getal zoals je wilt. Het getal dat veel in sprookjes voorkomt. Een geluksgetal. Rome is gebouwd op 7 heuvels. En natuurlijk 7 magere jaren en 7 vette jaren. 2013 was een matig jaar. De economie kromp met 0,7 procent … Lees verder

Live stream Expertsessie Single Huishoudens (ook voor niet-leden)

NRW Hackathon: “Hack het centrum”