London
Calling

Studiereis naar Londen

studiereis 27-29 september 2017

De NRW Studiereis gaat dit jaar naar Londen. Van woensdag 27 september tot en met vrijdag 29 september hebben wij een geweldig inspirerend programma voor je samengesteld.

Op hoofdlijnen is het programma als volgt (kleine wijzigingen voorbehouden):

Woensdag 27 september; Thema Sense of Place

Op de aankomstdag bezoeken we het klassieke Londen. In de High Streets laten alle grote merken in hun Flagships de laatste trends op het gebied van retail zien. Van Fast moving Fashion naar Highly Traditional Brands. We bezoeken Oxfordstreet, Regent Street, Bond Street, Piccadilly, Burlington Arcade en nog veel meer. Van de klassiekers Fortnum & Mason en Liberty tot de nieuwste merken van H&M.

Donderdag 28 september; Thema New development; Spaces Making Places

Op deze dag bezoeken we 3 unieke ontwikkelingen die alle 3 op hun eigen unieke zijze laten zien hoe je bestaande uitgebluste plekken geweldig nieuw leven in kan blazen. We starten op King’s Cross. Tot aan de jaren ’90 was het gebied sterk verpauperd, maar sinds de komst van onder meer de Eurostar in 2007 is een grote transformatie aan de gang. De recente vestiging van de Art’s Academy zorgt dagelijks voor 4000 (creatieve) studenten en is daarmee een factor van belang voor de placemaking. Ook de komst van het nieuwe Europese hoofdkantoor van Google gaat natuurlijk een groot verschil maken.

Daarna bezoeken we Victoria station. Ook hier heeft het afgelopen decennia een ongelooflijke transformatie plaatsgevonden. We bezoeken de food market en de laatste retailontwikkelingen die een belangrijke drager vormen voor de levendigheid in dit gebied.

Tot slot gaan we naar Covent Garden. Dit gebied maakt nu een heel interessante revival mee. Enkele jaren geleden ging het gebied bijna ten onder aan zijn eigen succes. Te druk, te toeristisch en geen duidelijk branding. Door een sterk gebiedsmanagement, met een zeer duidelijk merkstrategie is Covent Garden nu weer trending & happening (44 miljoen bezoekers per jaar). Inclusief een prachtige Apple store en boetieks van de duurste merken als Mullberry, Dior en Chanel.

Vrijdag 29 september; Thema New Concepts

Op de laatste dag bezoeken we de wijk Shoreditch. Hier starten de nieuwe concepten. Zowel op technologisch als cultureel gebied, waarna de retail en food-concepts als vanzelf volgen. We lopen over Bricklane, Spitalfields en Boxpark.  We bekijken Farfetch en Conrad en nog heel veel meer. Retail leeft als nooit tevoren in dit enorm inspirerende deel van deze wereldstad.

We verblijven in het luxery Hotel M by Montcalm in de überhippe wijk Shoreditch, ofwel  London Tech City.

De kosten van de volledige studiereis bedragen EUR 1.775,- (geen BTW). Inbegrepen in deze prijs zijn:

  • Vlucht vanaf Schiphol plus transfer in Londen naar vliegveld- heen en terug
  • Verblijf in hotel (een-persoonskamer) inclusief ontbijt
  • Gratis gebruik van de spa in het hotel.
  • Gratis wifi in het hotel.
  • Alle maaltijden (op donderdag lunch op eigen gelegenheid)
  • Gidsen en transfers gedurende de gehele trip (inclusief Oyster card voor openbaar vervoer)
  • Luchthavenbelasting en lokale belastingen.

Exclusief eigen bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per persoon. Exclusief eigen (reis)verzekering.

De studiereis is ook open voor niet NRW-leden.

Het reistechnische gedeelte wordt uitgevoerd door GI travel.

Annuleringsvoorwaarden

Tot 10 augustus 2017 is kosteloze annulering mogelijk. Van 10 augustus tot 17 augustus bedragen de annuleringskosten 50% van de volledige reissom. Na 17 augustus bedragen de annuleringskosten 100%.

Mogelijk is er een wachtlijst voor deze studiereis. Indien we een andere potentiele deelnemer in de plaats kunnen stellen kunnen de annuleringskosten beperkt worden (afhankelijk van de mogelijkheid om de vooraf ingekochte tickets op een andere naam over te zetten). Neem hiervoor contact op met het bureau van NRW.

 

 

 

Heenvlucht 27.09.17 BA429 Amsterdam – London Heathrow v 10.15 – a. 10.40 uur

Terugvlucht 29.09.17 BA442 London Heathrow – Amsterdam v. 18.05 – a. 20.25 uur

Inschrijvingen

Hierbij de lijst met deelnemers.

Inschrijving gesloten

 

Uitkomst Hackathon “Hack het centrum!”: de stad is van ons

Het is 7 jaar geleden dat ik bij NRW kwam werken. Een magisch getal. Een heilig getal zoals je wilt. Het getal dat veel in sprookjes voorkomt. Een geluksgetal. Rome is gebouwd op 7 heuvels. En natuurlijk 7 magere jaren en 7 vette jaren. 2013 was een matig jaar. De economie kromp met 0,7 procent … Lees verder

Live stream Expertsessie Single Huishoudens (ook voor niet-leden)

NRW Hackathon: “Hack het centrum”