The Next Step
7 November 2017

Duurzaamheidscongres

Platform Duurzaam Winkelvastgoed

 

Locatie: Het oude Magazijn, Soesterweg 310F, Amersfoort

Deelnemerslijst

Impressie van de dag is via deze link (klik hier) te vinden.

 

Platform Duurzaam Winkelvastgoed Next Step

Voor de toekomst van de Nederlandse winkelsector is een versnelde verduurzaming van het winkelvastgoed noodzakelijk. Het platform Duurzaam Winkelvastgoed treedt op als katalysator om de doelstellingen van het (“Parijse”) Energieakkoord te behalen.

Het platform Duurzaam Winkelvastgoed kent een sector-brede vertegenwoordiging: vastgoedpartijen (zoals architecten, ontwikkelaars, beleggers, particuliere eigenaren), winkeliers (grootwinkelbedrijven, supermarkten, ketens maar ook de lokale huurders), de financiers, taxateurs, beheerders, consultants en de betrokken overheidsinstanties. De bij het platform aangesloten organisaties vertegenwoordigen een zeer groot deel van de sector waardoor de achterban effectief en efficiënt bereikt kan worden. Gezamenlijk willen wij alle stakeholders binnen de winkelsector zo goed mogelijk informeren en ondersteunen. Nadrukkelijk willen wij ook de beleidsmakers adviseren inzake de haalbaarheid, te verwachten obstakels en mogelijke alternatieven inzake de voorgestelde beleidsmaatregelen en wetgeving om zo om versneld de klimaatafspraken te kunnen realiseren.

PROGRAMMA

13.30 uur: Ontvangst

14.00 uur: “50 Stappenplan” Duurzaam Winkelvastgoed

De klimaatafspraken versneld tot stand brengen? De doelstellingen van het Parijse Energieakkoord realiseren? Hoe kan de winkelvastgoedsector hier aan bijdragen? Waar staan we nu vanuit de sector, welke initiatieven en tools zijn hiervoor beschikbaar? En hoe kunnen we de resultaten meten. In een half uur wordt de uitdaging klip en klaar voor u neergezet.

Anneke de Vries (Ahold), voorzitter werkgroep Deltaplan, Rachelle Vingerhoeds (HB Capital), voorzitter Platform Duurzaam Winkelvastgoed en Thomas Metz – DGBC

14.30 uur: Succesvolle verduurzaming door “Waardecreatie”

Is groen winkelvastgoed uiteindelijk niet alleen duurzamer maar ook meer waard? Zijn banken nog wel bereid om grijze winkels te financieren? Kunnen labels en green leases de waarde van winkelvastgoed bepalen? Wat is de internationale standaard van taxaties op het gebied van groen vastgoed? Toonaangevende sprekers vertellen u de laatste stand van zaken.

Met onder andere de sprekers Petran van Heel (Sector Banker Bouw at ABN AMRO Bank), Elsbeth Quispel (Head of Strategic Consultancy & Sustainability at Cushman & Wakefield), Stef Weekers, (bestuurslid RICS, adjunct directeur CONSULT).

15.30 uur: Circle of Influence

Maar bij winkels ligt het toch veel moeilijker? Want winkeliers huren casco. De verhuurder kan zich niet bemoeien met de installaties en de verlichting. Dat raakt direct de bedrijfsvoering van de ondernemer. Hoe kunnen we elkaar vinden? Hoe kan het wél? Beide partijen gaan met elkaar in gesprek.

Met onder andere de Micha Candel (Real Estate Manager at Zeeman Textielsupers), Jim Zwanenburg (financieel directeur Vomar) en Carl Damen (Hoofd Acquisitie en Projecten Primera).

En Robert Bakker – Development Manager Redevco en Edwin van de Woestijne- Managing Director Commercieel Vastgoed a.s.r.

16.00 uur: Succesvolle verduurzaming door Techniek & Innovatie

Kunnen innovatieve oplossingen dan het verschil maken? Hoe kan de techniek bijdragen aan het 50 stappenplan? Wat zijn de inspirerende voorbeelden? Met een oproep naar de sector voor pilotprojecten om zo van elkaar te leren.

Met onder andere de sprekers Henk Vlug (Director bij Fortrus The Building Care Company & NoClaims) en Kevin Raaijmakers (Business Development Director at Philips Lighting Telecaster) en STEDIN.

16.35 uur: Keynote Brian Abraham: “Het is onze Maatschappelijke plicht om te verduurzamen”.

Begin dit jaar was Brian Abraham (directeur Cocon Vastgoed Management) één van de vastgoedbedrijven die de reis maakte naar Spitsbergen, een initiatief van klimaatjournaliste Bernice Nootenboom en hoofdsponsor ING. “In Spitsbergen wordt je met de neus op de feiten gedrukt”, aldus Abraham. “De opwarming van de aarde, het sneller smelten van de ijskappen en stijging van de zeespiegel. Het is een feit en je moet er wat mee doen, punt.” Brian Abraham vertelt wat hem beweegt en hoe hij duurzaamheid als thema in zijn organisatie heeft geïmplementeerd.

17.00 uur: Afsluitende Borrel

Deelname en inschrijven: Dit congres wordt aangeboden aan de winkelsector door het Platform Duurzaam Winkelvastgoed. Deelname door aangesloten leden is gratis.

 

 

Afbeelding1

 

Uitkomst Hackathon “Hack het centrum!”: de stad is van ons

Het is 7 jaar geleden dat ik bij NRW kwam werken. Een magisch getal. Een heilig getal zoals je wilt. Het getal dat veel in sprookjes voorkomt. Een geluksgetal. Rome is gebouwd op 7 heuvels. En natuurlijk 7 magere jaren en 7 vette jaren. 2013 was een matig jaar. De economie kromp met 0,7 procent … Lees verder

Live stream Expertsessie Single Huishoudens (ook voor niet-leden)

NRW Hackathon: “Hack het centrum”