NRW Retailplein Programma 2018

Programma PROVADA 2018

Dit jaar zijn we weer drie dagen lang aanwezig op PROVADA met ons speciale NRW Retailplein. Hier bieden we een gevarieerd programma aan met interessante bijeenkomsten, paneldiscussies en lunchsessies over uiteenlopende onderwerpen. Het NRW Retailplein is mogelijk gemaakt door een aantal van onze leden: FVH Facility Group, Locatus, Fimek en PROVADA en NRW, met bijdragen van INretail en Q&A Research & Consulancy, Supermarkt & Ruimte, SuperVastgoed, Syntrus Achmea en Vedis.
Inschrijven voor een aantal van deze kennis- en netwerksessies kan nu al via de website van PROVADA. Per sessie is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dagelijks publiceren we hier updates omtrent de programmering.

DINSDAG 5 juni

8.30  -10.00   Ontbijtsessie met oa Frank Quix van Q&A over ‘Digital Impact on Retail’ en de bekendmaking van de nominaties NRW Jaarprijs 2018

Voor dit ontbijt is helaas het maximaal aantal aanmeldingen binnen, stuur een mailtje aan w.heijden@nrw.nl en je naam komt op de wachtlijst.


11.00 -12.00  De Retail Road Map van Locatus door Gert-Jan Slob en Gerard Zandbergen (Locatus) en een filmpje van Corné Mulders (Blokker) met betrekking tot locatiebeleid.

De kracht van voorspellende analytics
Hoe bepaal je je optimale retailnetwerk? En hoe hou je dat vervolgens vast..?

Trends & case studies; Gertjan Slob (Directeur Onderzoek Locatus) en Gerard Zandbergen ( CEO Locatus International) kijken kritisch naar de huidige retailmarkt. De detailhandel heeft het zwaar, door meerdere oorzaken. Dit vraagt voor velen om een herziene locatiestrategie.  Gertjan en Gerard nemen u mee in de trends en krachten van het huidige speelveld. En hoe u de weg kunt uitstippelen naar de toekomst. Corné Mulders van Blokker zal afsluitend  in een kort filmpje vertellen hoe Blokker tot hun huidige locatiestrategie is gekomen.

Inschrijven kan op de site van PROVADA.


12.00 -13.00 Supermarktlocaties: trends en ontwikkelingen door Tjerk van Leusden (Supermarkt & Ruimte / SuperVastgoed), na deze bijeenkomst wordt een prima lunch geserveerd.

Tjerk zal onder andere ingaan op het toenemend aantal stadssupermarkten, de impact van online supermarktomzet op fysieke vestigingspunten en zijn toekomstvisie geven op supermarktvastgoed vanuit het perspectief van exploitatie en locatie.

Inschrijven kan op de site van PROVADA.


13.00-13.45   Tessa Vosjan (INretail) Retail 2030; Shifts in Retail; Wat betekent dit voor retail vastgoed?

Tessa Vosjan geeft haar enthousiaste verhaal over de RetailShifts die het winkelen en ons koopgedrag van 2030 gaan bepalen. Zorg dat je als eerste weet hoe wij straks shoppen!

Inschrijven kan op de site van PROVADA.


14.00 –14.45 Van Syntrus Achmea zal Jos Sentel (manager Strategy & Research) presenteren ‘Winkelplekken met betekenis – Hoe specifieke retailoplossingen kunnen helpen om plekken in de stad vooruit te helpen!’


15.00 –15.45 Lancering NRW Kennis & Innovatie award met een paneldiscussie


16.00 – 16.45  Landelijke pilot ‘De Gastvrije Binnenstad’ door Pascal Spijkerman, (Stad & Co).  In deze workshop bespreken we het landelijke experiment De Gastvrije Binnenstad. Centraal staat hoe in 4 pilotsteden het gastheerschap en de sociale meerwaarde wordt vergroot. Gastvrije winkelgebieden trekken meer bezoekers aan, zorgen dat mensen er vaker naartoe gaan en dat ze er langer blijven. Menselijk contact en ambassadeurs lijken de sleutel tot nieuw succes!

WOENSDAG 6 juni

11.00 – 12.00  Van CBRE wordt de presentatie Calibrate gegeven door Bjørn Brink


12.00 –13.00 Lunchsessie met Sabina Erftemeijer van Q&A en een demo van de Store of the Future

Store of the Future is hét retail innovatie lab van Nederland. Dit initiatief van Q&A biedt de mogelijkheid te ontdekken hoe de fysieke winkelomgeving van de toekomst eruit komt te zien. Dit met de nadruk op de rol van technologie. In dit concept staat het testen van innovaties en het delen van kennis centraal.

Inschrijven kan via de site van PROVADA.


13.00 –13.45 Transformatie van Winkelvastgoed – Bart Stek (Colliers) heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar transformatie van winkelvastgoed in Nederlandse binnensteden. Waar zit de pijn van de structurele leegstand van ongeveer 1 miljoen m2? Waar liggen er kansen voor transformatie? En waarom juist daar wel, en op andere plekken niet? Bart geeft ons de feiten en laat aan de hand van voorbeelden zien hoe goede transformatie werkt.

Inschrijven kan via de site van PROVADA


14.00 –14.45 Syntrus Achmea met Boris van de Gijp – ‘Waarde toevoegen aan winkels‘. De juiste investeringen zorgen voor financieel en maatschappelijk rendement. Syntrus Achmea laat aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zien hoe investeringen in winkels bijdragen aan een verbetering van de stad en tegelijkertijd zorgen voor een passend financieel rendement voor haar investeerders.


15.00 -15.45 ‘Op weg naar een Vitale Buitenstad’  is een presentatie van Toine Hooft, Bureau Stedelijke Planning. Toine is projectleider van het door de branche opgezette projectteam Vitale Buitenstad en neemt ons mee in de uitdagingen en kansen voor de buitenstad. Welke problematiek speelt er? Welke kansen liggen er? Welke koers leidt tot een duurzaam Vitale Buitenstad? En welke instrumenten zijn er om die Vitale Buitenstad te creëren?

Aan de hand van een pitch en een paneldiscussie met vertegenwoordigers uit de sectoren vastgoed, retail en overheid zal Toine een helder beeld schetsen van de problematiek én van de kansen en oplossingsrichtingen en zal Toine de zaal uitdagen om mee te denken en discussiëren. Bouw mee aan een Vitale Buitenstad en discussieer mee.

DONDERDAG 7 juni

11.00 – 12.00  Samenwerken in Winkelgebieden. Hoe krijg je vastgoedeigenaren in beweging en hoe realiseer je een toekomstbestendig en compact centrum? Sandra Suijkerbuijk (Kadaster) en Wietse Bruinsma (Gemeente Bodegraven-Reeuwijk) laten aan de hand van de casus Bodegraven zien hoe je dit kunt aanpakken.


12.00 – 12.45  Een duopresentatie door Platform Duurzaam Winkelvastgoed met Rachelle Vingerhoeds (HbCapital) en Thomas Metz ( DGBC)


13.00 – 13.45 Vedis geeft een presentatie over Retail en Vastgoed: met een intro van Charlotte Oude Reimer (manager Vedis), Arjen Ouwehand – Senior Vastgoedmarktanalist – Real Estate Finance Rabobank en Jos Voss – Sectorspecialist Retail Rabobank


14.00 -14.45 Presentatie Retail Innovations; Ontdek de meest innovatieve en bijzondere retailers wereldwijd, door Kim Ellerman van Q&A


 

Met korting naar PROVADA
NRW-leden hebben inmiddels een e-mailbericht ontvangen met een persoonlijke kortingscode om 3-daagse kaarten te bestellen voor EUR 60 in plaats van EUR 105.

Bijdragen
Het NRW Retailplein is mede mogelijk gemaakt door PROVADA, NRW en een aantal van onze leden:
FVH Facility Group, Locatus en Fimek

Dit is de jury van het NRW Marketingfestival 2020

Het NRW Marketingcongres is ieder jaar weer een event waar met veel plezier naar wordt uitgekeken. Niet in de laatste plaats omdat tijdens dit event de NRW Marketing Award wordt uitgereikt. Dit jaar kan er helaas geen live congres plaatsvinden. Daarom staat de gehele maand november in het teken van de NRW Marketing Award: special … Lees verder

‘Durf te investeren in groei’

‘Als je een boodschap te vertellen hebt, moet je die niet klein houden, maar onder meer mensen verspreiden. Daarvoor is het nodig te investeren.’ Hans Geels, CEO van Dille & Kamille, schoof afgelopen woensdag aan bij het New Gen-ontbijt en deelde zijn visie op retail en de route die Dille & Kamille heeft afgelegd in … Lees verder

Van retail only naar multifunctioneel

De impact van de coronacrisis op de winkelsector is groot. Deze problemen moeten integraal worden benaderd. Om hier nieuwe oplossingen voor te kunnen vinden, is een omslag nodig – een die veel organisaties al aan het maken zijn. Want vaak liggen deze oplossingen buiten de retailsector. Ook NRW ziet de noodzaak van verandering en bevindt … Lees verder