Quicktrip
België

*De inschrijving voor de Quicktrip België | Gent & Antwerpen is gesloten. Mocht je interesse hebben in deze reis? Stuur dan een mail naar info@nrw.nl en wij nemen contact met je op over de mogelijkheden.*

Met de NRW Quicktrip reizen we dit jaar af richting onze zuiderburen. Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei 2019 bezoeken we Gent en Antwerpen, waar we een exclusief en afwisselend programma zullen organiseren, zodat je deze steden anders leert kennen dan je wellicht al deed.

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst Quicktrip België dd. 25-04-2019

 

Lees hier het reisverslag van de studiereis.

Gent

Gent is een eigenzinnige, progressieve stad, waar iedereen zich thuis voelt. In deze stad van de ‘stroppendragers’ gaan geschiedenis, heden en toekomst hand in hand. In de prachtige middeleeuwse stad bewonder je historische gebouwen en bezoek je prachtige musea, maar kun je ook naar hartenlust shoppen of genieten van een goede maaltijd of een Belgisch biertje in één van de talloze cafés en restaurants tussen de duizenden studenten die de stad hun ‘thuis’ noemen.

Na een comfortabele busrit vanaf Schiphol (waar we verzamelen) worden we door de gemeente Gent in het schitterende stadhuis ontvangen. Nadat de stad Gent haar retailvisie met ons heeft gedeeld, bezoeken we natuurlijk de bruisende historische binnenstad langs de Leie en Schelde met haar drie beroemde torens. De gids zal ons de mooiste plekjes en gaafste winkel- en horecaconcepten van de autovrije binnenstad laten zien.

Antwerpen

Na een voortreffelijke lunch in restaurant Pakhuis reizen we door naar bruisend en hip Antwerpen. Bijna alle Nederlanders zijn wel eens in Antwerpen geweest, maar ’t Stad (zoals de Antwerpenaren zelf zeggen) écht leren kennen is toch weinigen gegeven. Met de NRW Quicktrip gaan we zeker een poging doen. Wie Antwerpen doorleeft ziet een creatieve wereldstad op een kleine, gezellige oppervlakte. Elke wijk is er uniek. Fashionista’s shoppen bij bekende designers in de Modewijk, liefhebbers van cultuur en architectuur komen meer dan genoeg aan hun trekken en bovendien heeft Antwerpen een fantastische foodscene, met steeds nieuwe ‘places to be’, zoals ’t Eilandje en ’t Noord.

In Antwerpen besluiten we de middag van de eerste dag met de Future of Shopping Tour en de customer journey van de toekomst in de Retailhub, het grootste retail kennis- en inspiratiecentrum in de Benelux; met 1250 m2 aan toegepaste innovatie dé inspiratieplek voor retailprofessionals. Na een gezamenlijk diner zullen we overnachten in het Radisson Blu Astrid-hotel in Antwerpen.

Na het ontbijt starten we de tweede dag met een door een ervaren gids begeleide fietstour door Antwerpen, met speciale aandacht voor de geschiedenis en de stadsontwikkeling van Antwerpen. Aan het eind van de ochtend fietsen we door naar de voormalige De Koninck-bierbrouwerij. Dit prachtig herontwikkelde brouwerijcomplex huisvest nu verschillende bijzondere en vernieuwende retail- en horecaconcepten. Hier zullen we de De Koninck Experience ondergaan en samen lunchen, begeleid door (natuurlijk) een goed lokaal gebrouwen biertje. Vervolgens besluiten we ons bezoek aan Antwerpen met een Retailhunt door ’t Stad; een stadstour die ons langs tal van unieke Antwerpse winkelideeën, vernieuwende horecaconcepten en andere trendy hotspots zal leiden. Vanzelfsprekend stoppen we onderweg voor een drankje. Na de Retaihunt begeven we ons richting het indrukwekkende centraal station van Antwerpen (een bezoekje meer dan waard) en nemen we de Thalys of de IC-trein terug richting Schiphol.

Donderdag 9  mei

08.00 Vertrek met de bus vanaf Schiphol
11:00 Aankomst in Gent en ontvangst door de gemeente met een presentatie van hun retailvisie
12:00 Stadswandeling door binnenstad Gent met gids
13:30 Lunch in Gent bij restaurant Pakhuis
15:00 Vertrek bus naar Antwerpen
16:30 Future of Shopping Tour in de Retailhub
18:15 Bustransfer naar Radisson Blu Astrid-hotel
19.00 Wandeling historisch centrum
20:15 Gezamenlijk diner


Vrijdag 10 mei

08.30 Ontbijt & uitchecken
09.30 Fietstour door Antwerpen met gids, aandacht voor stadsontwikkeling
11:30 De Koninck Brouwerij: Experience en lunch
12:30 Lunch De Koninck
14.15 Retailhunt door Antwerpen langs bijzondere, innovatieve concepten
17.45 Vertrek richting Antwerpen centraal station en Thalys of IC-trein richting Schiphol. Aankomsttijd station Schiphol nader te bepalen.

We verblijven in het Antwerpse Radisson Blu Astrid-hotel, nabij het centraal station.

Kosten

De kosten voor de volledige studiereis bedragen € 895,- (geen BTW). Inbegrepen in deze reis zijn

  • Bustransfer Schiphol-Gent en treinreis (Thalys of IC) Antwerpen-Schiphol.
  • Verblijf in hotel (eenpersoonskamer) inclusief ontbijt
  • Alle maaltijden
  • Gidsen en transfers gedurende de gehele trip

Exclusief eigen bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per persoon. Exclusief eigen (reis)verzekering.

Het reistechnische gedeelte wordt uitgevoerd door GI travel.

Annuleringsvoorwaarden

  • Bij annulering vanaf heden tot 1 april 2019, bedragen de annuleringskosten 25% van de reissom.
  • Bij annulering vanaf 1 april 2019, bedragen de annuleringskosten 100% van de reissom.

De inschrijving voor de Quicktrip België | Gent & Antwerpen is gesloten. Mocht je interesse hebben in deze reis? Stuur dan een mail naar info@nrw.nl en wij nemen contact met je op over de mogelijkheden.

Uitkomst Hackathon “Hack het centrum!”: de stad is van ons

Het is 7 jaar geleden dat ik bij NRW kwam werken. Een magisch getal. Een heilig getal zoals je wilt. Het getal dat veel in sprookjes voorkomt. Een geluksgetal. Rome is gebouwd op 7 heuvels. En natuurlijk 7 magere jaren en 7 vette jaren. 2013 was een matig jaar. De economie kromp met 0,7 procent … Lees verder

Live stream Expertsessie Single Huishoudens (ook voor niet-leden)

NRW Hackathon: “Hack het centrum”