Presentaties Green Retail Academy 2019

Green Retail Academy

In de afgelopen jaren zijn wij op de hoogte gebracht en gehouden van de huidige/toekomstige wet- en regelgevingen tijden de “Green Retail reeks”. Zo ook afgelopen dinsdag 26 november tijdens Green Retail Academy, terug de schoolbanken in was het motto tijdens het congres op Wageningen University & Research. Wat zijn de laatste ontwikkelingen, hoe is dit toe te passen en wat moet jij hiervoor doen? Bekijk het hier (nogmaals).

Plenair

 • Erna Maters | Beleidsmedewerker – Wageningen University & Research.Erna Maters verwelkomde ons met de eerste presentatie,  Duurzaamheid op Wageningen campus“. Wat maakt Wageningen Campus de duurzaamste Universiteit ter wereld?

 

 • Ernest van de voort | Directeur Business Development, Marketing & Concepts – Albron Horeca & Hospitality.
  “Broedplaats voor circulariteit” Ernest van de Voort nam ons mee in het haalbare, financieel houdbare en schaalbare concept “The Green House”. The Green House is een initiatief van Albron, het is een plaats waar mensen elkaar treffen en waar circulariteit overal en steeds aanwezig is.

 

 • Anke Kampschreur | Directeur -Innovation Lighthouse.
  “Innovation Lighthouse – van idee naar impact”. Innovation Lighthouse is een platform waarin partners uit de vastgoedsector, innovatiesector en wetenschap samenwerken om gebouwen duurzamer te maken. Anke Kampschreur vertelde hoe ideeën kunnen worden omgezet in uitvoering en welke projecten al lopen voor retail vastgoedeigenaren.
  Dit initiatief is opgericht door The Student Hotel en Redevco. Belangrijke partners en supporters zijn Wageningen University, Aermont, Cisco, Loyens, Holland Contech en Proptech.

Innovatietrein

 • Rom van Oers | Key Accountmanager – ThermIQ“HR Infrarood verwarming van ThermIQ in de winkel” Over zijn missie voor duurzame verwarming binnen de retail sector in het kader van de energietransitie. Wat zijn de innovatieve toepassingsmogelijkheden van de hoog rendement Infrarood warmtepanelen in de retailsector?

 

 • Vincent Ruijter | Directeur – Iwell“Batterijen voor Winkelvastgoed met een verdienmodel!” Iwell versnelt de energietransitie en bouwen vandaag aan de energievoorziening van morgen. Duurzamer, schoner en groener. Met Cube, onze slimme batterij zetten wij vandaag al stappen op weg naar een mooiere wereld.

 

 • Laurens Drogendijk | Oprichter & Directeur – Band op Spanning“Banden op Spanning”. Met de Slimme Bandenpomp op het parkeerterrein kan elke winkel concreet de autobezoekers gemak en service bieden door gratis te helpen de banden op spanning te brengen. Dat scheelt 2% brandstof en CO2-uitstoot en bovendien rijdt iedereen weer veilig naar huis en kan zo 100 euro per jaar besparen.

 

 

 • Wilfred van der Plas | CCO & Co-founder Simaxx“GUIDING ENVIRONMENT: elk gebouw in de toekomst een empathisch gebouw”. Wilfred van der Plas is co-founder van Simaxx, een bedrijf dat bezig is met de ontwikkeling van een smart building platform en dat ook uitrolt. In het dagelijkse leven is vooral bezig met verbinden en ontwikkelen om te komen tot gebouwen die echt slim zijn. In zijn pitch gaat hij in op het empathisch maken van gebouwen, hoe die kunnen invullen en aanvoelen dat de gebruiker nodig, en hoe zij daar invulling aan geven en inspireert met de voorbeelden waar ze nu aan werken.

 

Break-out sessies

 • Henk Hofstede | ABN Amro Sector Advisory – ABN Amro“Duurzaam richting 2030 – Wat vindt de consument en wat kun je als retailer morgen doen?”. Q&A en ABN AMRO hebben verdiepend onderzoek gedaan naar de ontwikkelingen in retail op het gebied van duurzaamheid. Deze visie van retailexperts is gecombineerd met consumentenonderzoek met als doel om de retailbranche te inspireren tot verdere verduurzaming. Henk Hofstede gaf waardevolle experttips waarmee iedere retailer morgen aan de slag kan.

 

 • Eelco van IJken | Medeoprichter Klimaatgerust“Voorbij de split-incentive?! Een maatstaf voor het eerlijk verdelen van kosten en baten”. Loop je ook tegen problemen aan rondom de split-incentive? Hiermee omgaan is een beste uitdaging en daarom leidt dit vaak tot vertraging of er gebeurt verder. Om dit te voorkomen heeft de Climate Neutral Foundation een simpele maatstaf gemaakt om de kosten en baten van verduurzaming inzichtelijk te maken en daarna tot een eerlijke verdeling te komen van deze kosten en baten tussen pandeigenaar en huurder. Het model is ontwikkeld, getest en gevalideerd met ondernemers en eigenaren van commercieel vastgoed in Nijmegen.

 

 • Lizzy Butink | a.s.r. real estate – Duurzaamheidsmanager & Michael Noordam | Owner –  VOCUS Architecten“De transitie van je portefeuille naar Paris Proof versnellen?”. VOCUS Architecten en a.s.r. real estate nam je mee in hun ervaring bij de renovatie van het gerenoveerde winkelcentrum in Middelburg. Hier is al tijdens de planvorming het effect van de geplande renovatiemaatregelen op de Paris Proof norm inzichtelijk gemaakt voor een optimaal resultaat. Het energieverbruik is uiteindelijk van 345kWh/m2 naar 138 kWh/2 gegaan.

 

 • Harry de Goede | Coördinator Rijksdienst  – RVO
  “Ondernemen(!) Energie-besparen en Geld verdienen”. “Paris-proof” betekent voor heel Nederland een behoorlijke inspanningsverplichting om het energieverbruik te reduceren. Welke bijdrage kan er door de RETAIL nu al worden geleverd. Wat is er mogelijk bij uw bedrijf, zijn er mogelijkheden voor financiering? Veel vragen, veel mogelijke oplossingen.

Terugblik very special edition studiereis 2020

Niet naar Frankrijk, en uiteindelijk ook niet naar Aviodrome. Last-minute boekten we onze studiereis reis om naar een online reis met bijna 40 deelnemers. Mokerslag voor het Nederlandse toerisme Thijs de Groot, programmamanager Destination Development bij NBTC liet zien hoe corona het Nederlandse toerisme hard raakt. We verwachtten begin dit jaar 21 miljoen buitenlandse bezoekers … Lees verder

In deze situatie moet je heel dicht op je klant gaan zitten, ze letterlijk naar binnen halen’

Gertjan Slob – directeur Onderzoek bij Locatus en voorzitter van de NRW-commissie Kennis & Innovatie – gaf NRW-leden tijdens een webinar antwoord op hun vragen over de Corona Impact & Recovery Index die Locatus half september publiceerde. Heb je het webinar gemist of wil je de antwoorden nog eens teruglezen? Hieronder vind je de Q&A. … Lees verder

Dit is de jury van het NRW Marketingfestival 2020

Het NRW Marketingcongres is ieder jaar weer een event waar met veel plezier naar wordt uitgekeken. Niet in de laatste plaats omdat tijdens dit event de NRW Marketing Award wordt uitgereikt. Dit jaar kan er helaas geen live congres plaatsvinden. Daarom staat de gehele maand november in het teken van de NRW Marketing Award: special … Lees verder