Inzichten & Vergezichten
Summit 2020

In onze sector van retail, vastgoed en binnensteden moet je flexibel zijn. Erg flexibel. Je moet je continu aanpassen aan de wijzigende omstandigheden. Je moet bovenop de ontwikkelingen zitten en kansen kunnen zien en grijpen. Adapt or die. Dat is het devies.

Tijdens de  NRW  Inzichten en Vergezichten Summit  op dinsdag 11 februari, nemen we je mee in die wijzigende omstandigheden, trends en ontwikkelingen. Zodat je op basis van de inzichten en vergezichten die de internationaal toonaangevende thought leader Peter Hinssen en diverse toponderzoekers je deze middag voorschotelen, beter in staat bent om kansen te zien én te grijpen.

Kortom: je bent in één middag op de hoogte van de nieuwste inzichten over onze snel veranderende wereld én je bent bijgepraat over alle relevante toponderzoeken die afgelopen jaar in ons vakgebied gedaan zijn. Dat beloven we.

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst Inzichen en Vergezichten Summit dd. 4-2–2020

Peter Hinssen: The Day after Tomorrow

Peter is een wereldwijd toonaangevende spreker, schrijver en vooral serial entrepreneur op het gebied van radicale innovatie en de impact van digitale ontwikkelingen op de maatschappij en economie. Hij verkocht meerdere van zijn start-ups, bracht er één naar de beurs, was verbonden aan McKinsey, mag bedrijven als Google, Apple, Paypal en Microsoft tot zijn klantenkring rekenen en doceert o.a. aan het MIT in Boston. In zijn keynote “The Day after Tomorrow” toont Peter ons zijn visie op de exponentieel veranderende wereld en de gevolgen daarvan voor organisaties. Hij vertelt over businessmodellen, organisatiestructuren, technologieën en de mindset en cultuur die nodig zijn om ook “The Day after Tomorrow” relevant te zijn.

Een verhaal dat gaat als een raket. Een verhaal dat beklijft. Tot nadenken dwingt. En tot handelen. Handel dus snel en zorg dat je erbij bent!

Research Pitches

In een tweetal carrousels, bestaande uit verschillende korte TED-like talks, word je bijgepraat over de toonaangevende toponderzoeken uit ons vakgebied van afgelopen jaar en ben je dus helemaal op de hoogte van de meest relevante researchresultaten uit de wereld van lectoren, professoren, studenten, promovendi en onderzoeksbureaus. De belangrijkste conclusies uit >10.000 manuur aan onderzoek haarfijn uitgelegd in nog geen 100 minuten!

Onze selectiecommissie, bestaande uit Rik Eertink (CBRE Global Investors), Ingrid Janssen (TIAS), Jesse Weltevreden (HvA), Rob Muetstege (RM Retail Advies) en de NRW Commissie Kennis & Innovatie spit momenteel alle toponderzoeken van afgelopen jaar door en zorgt voor een selectie van uitblinkers op het podium op 11 februari. Op het podium staan onder andere de volgende onderzoeken en onderzoekers:

Colliers International deed onderzoek naar het toekomstperspectief van wijkwinkelcentra en toont de belangrijkste onderzoeksresultaten

Peter Troxler (lector Hogeschool Rotterdam) met uitgebreid onderzoek naar 5 jaar BIZ in Nederland

Tibert Verhagen (HvA) met zijn onderzoek naar ‘De meerwaarde van innovatieve technologie in de retail’

Joery Schouten (Stec Groep/Universiteit Utrecht) met zijn onderzoek naar locatiestrategieën van webshops en hun betekenis voor de fysieke winkelmarkt

Speciale actie:

Neem mee: een introducé!

De summit is een bijzondere bijeenkomst. Daarom stellen we 50 plaatsen beschikbaar voor introducees van NRW-leden. We willen graag met zo veel mogelijk deskundigen van gedachten wisselen over de ontwikkelingen en mogelijkheden binnen én buiten de retailsector. Heb jij een relatie of collega die je graag een keer wilt laten kennismaken met ons uitgebreide netwerk? Geef hem of haar dan op via het gasten-aanmeldformulier. Zo kunnen we het belang van kennisdelen bij NRW- leden én niet-leden meteen in praktijk laten ervaren. (Bij deze actie behoud je recht op een wildcard).

Programma

13.30 – 14.00             Ontvangst

14.00 – 14.15              Welkomstwoord en ‘Het belang van goed onderzoek voor onze branche’ door Ingrid Janssen (TIAS)

14.15 – 15.45                Research pitches

Colliers International: De toekomst van wijkwinkelcentra

Joery Schouten: Locatiestrategieën voor webshops

Peter Troxler: 5 jaar BIZ in Nederland

Tibert Verhagen: De meerwaarde van innovatieve technologie in de retail

15.45 – 16:15            Break

16.15 – 17:15              Keynote Peter Hinssen: “The Day after Tomorrow”

17:15                                               Netwerkborrel

Locatie

Drijvend Paviljoen
Tillemakade 99
3072 AX Rotterdam

Inschrijven

Ik ben een gast

Bij deze verklaar ik mij akkoord met de NRW Privacy & Disclaimer Statement.(verplicht)

*Gebruik Wildcard

Ik meld iemand aan onder mijn wildcard:

  1. Mocht je als NRW-lid zelf ook aanwezig willen zijn op het event meld eerst jezelf aan
  2. Vul vervolgens het inschrijfformulier in met de gegevens van je collega die gebruik wil maken van jouw wildcard
  3. Vul onder het kopje “Ik gebruik de wildcard van (naam NRW-lid)” je eigen voor- en achternaam in

Ik maak gebruik van de wildcard van een collega:

  1. Vul jouw eigen gegevens in
  2. Vul onder het kopje “Ik gebruik de wildcard van (naam NRW-lid)” de voor- en achternaam van je collega (NRW-lid) in

Uitkomst Hackathon “Hack het centrum!”: de stad is van ons

Het is 7 jaar geleden dat ik bij NRW kwam werken. Een magisch getal. Een heilig getal zoals je wilt. Het getal dat veel in sprookjes voorkomt. Een geluksgetal. Rome is gebouwd op 7 heuvels. En natuurlijk 7 magere jaren en 7 vette jaren. 2013 was een matig jaar. De economie kromp met 0,7 procent … Lees verder

Live stream Expertsessie Single Huishoudens (ook voor niet-leden)

NRW Hackathon: “Hack het centrum”