Wijkwinkelcentra
Vastgoedjournaal

De toekomst van wijkwinkelcentra

Wat kunt u verwachten?

Veel wijkwinkelcentra in de Nederlandse gemeenten hebben te kampen met leegstand, een lagere passantenstroom en versnipperd eigendom. Toch zijn de toekomstvooruitzichten niet voor alle wijkwinkelcentra somber. Vooral in de steden kunnen wijkwinkelcentra die vaak maximaal 10.000 m2 groot zijn de spil vormen van nieuwe woongebieden dankzij de aanhoudende trek naar de steden. Zaak is wel de branchering, omvang, samenstelling en looproutes van wijkwinkelcentra kritisch onder de loep te nemen.

In plaats van alleen winkels zou er ook gekeken moeten worden naar werkunits, leisure, pick-up points en maatschappelijke voorzieningen zodat wijkwinkelcentra uitzicht hebben op een constante uitwisseling van mensen, goederen en diensten. Zo kunnen wijkwinkelcentra weer tot een succes worden gemaakt. Dat vraagt tot goede afstemming van retailers, gemeenten en beleggers.

Bij dit congres, op donderdag 30 januari,  krijgt u uit de eerste hand van direct betrokkenen te horen hoe zij nieuwe wijkwinkelcentra (her)ontwikkelen en beheren. Bent u belegger, ontwikkelaar, retailer of beheerder: mis deze bijeenkomst niet.

Hoofdprogramma en sprekers

12:00 Luxe netwerklunch

13:00 Opening plenaire programma door dagvoorzitter Brigit Gerritse, Directeur NRW

13:15 Justin Arnolli, Consultant Retail Capital Markets Colliers International

 • Visie op de ontwikkelingen in de retailmarkt

13:40 Bart Meijer, CEO MRP

 • Casus Osdorpplein en World Fashion Center (WFC)

14:05 Paneldiscussie
Frank Geuze, Asset Manager Retail SPF Beheer, Jos Sentel, Manager Strategy & Research Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Henk Vonk, Owner FAME Groep en Gert Oostenrijk, Manager Winkels en VvE Bedrijfsmatig Onroerend Goed MVGM

 • Hoe pak je leegstand aan?
 • Wat is de functie/rol van wijkwinkelcentra?
 • Wat moet een goed wijkwinkelcentra minstens bevatten?
 • Wat zijn de uitdagingen en oplossingen voor wijkwinkelcentra?
 • Hoe kan goed beheer verschil maken?

14:35 Pauze

15:05 Roger Kersten, Partner Akro consult

 • Casus Schalkwijk (gemeente Haarlem)
 • De lange doorlooptijd van winkelcentrum Schalkwijk
 • De rol van de gemeente

15:30 Duo-interview
Bart Stek, Acquisitie & Ontwikkeling Jumbo Supermarkten en Marc Pontier, Manager Local Stores Audax Groep (AKO, ReadShop en recent Bruna)

15.55 Emiel Brink, Chief Investment Officer Lenferink Groep

 • Casus Diezenpoort Zwolle

16:20 Leonie Kuepers, Projectleider Streetwise 

 • Hoe breng je uiteenlopende belangen samen om kernwinkelgebieden weer toekomstbestendig te maken
 • Hoe trek je nieuw ondernemerschap aan?
 • Wat houdt een winkelgebied voor de toekomst interessant?

16:45 Netwerkborrel

Locatie

World Fashion Centre, Koningin Wilhelminaplein 13, Amsterdam

Inschrijven

Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. ‘Wijkwinkelcentra’. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden. De kosten voor deze dag bedragen 395 euro excl. BTW voor niet-abonnees. Heeft uw bedrijf een abonnement op Vastgoedjournaal dan krijgt u 100 euro korting.

Vermeld bij het inschrijven NRW50euro en ontvang €50,- korting. Deze actie is enkel geldig voor NRW-leden.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

Uitkomst Hackathon “Hack het centrum!”: de stad is van ons

Het is 7 jaar geleden dat ik bij NRW kwam werken. Een magisch getal. Een heilig getal zoals je wilt. Het getal dat veel in sprookjes voorkomt. Een geluksgetal. Rome is gebouwd op 7 heuvels. En natuurlijk 7 magere jaren en 7 vette jaren. 2013 was een matig jaar. De economie kromp met 0,7 procent … Lees verder

Live stream Expertsessie Single Huishoudens (ook voor niet-leden)

NRW Hackathon: “Hack het centrum”