Spring Break Breakfast
Singles

In verband met de Coronamaatregelen hebben wij besloten om de bijeenkomst van 20 maart te cancellen en uit te stellen naar een nog te bepalen datum.

We willen vanzelfsprekend geen enkel risico nemen ten aanzien van de gezondheid van jou als bezoeker, onze partners en onze leden.

Zodra wij een nieuwe datum hebben waarop het NRW Expertontbijt single huishoudens zal plaatsvinden, zullen we je per e-mail informeren.

De bevolking van Nederland en het aantal huishoudens in Nederland groeien. Nog steeds. Tot 2060 groeit het aantal huishoudens zelfs met circa 1 miljoen tot 8,8 miljoen. En het gros van de groei komt op het conto van één specifieke groep: het eenpersoonshuishouden. Het CBS verwacht dat in 2060 ruim 43% van het aantal huishoudens in Nederland bestaat uit één persoon. Singles, over het algemeen.

Deze groei van het aantal eenpersoonshuishoudens, van singles, betekent nogal wat voor ons land. Voor de woningbouwopgave natuurlijk. Maar ook voor onze maatschappelijke en sociale structuren. En voor ons koopgedrag en de manier waarop we onze binnensteden benutten. Daarom organiseren we 20 maart, tijdens deze laatste dag vóór de lente, in samenwerking met de Commissie Kennis & Innovatie een ontbijtsessie waarin we deze groei van het aantal eenpersoonshuishoudens en de gevolgen daarvan duiden. Vanuit verschillende invalshoeken.

Zo zal Kenneth Gopal (ABF Research) vanuit een demografisch perspectief de groei van singles en eenpersoonshuishoudens toelichten en zal Nic Vrieselaar van Rabobank dit doen vanuit het perspectief van inkomen en vermogen; de financiële aspecten van het single zijn. Vanuit een totaal ander perspectief zal Marjon Moed, documentairemaker, podiumdier, schrijver en theatermaker, haar ervaringen als single met ons delen. En tenslotte zullen we vanuit het perspectief van de retailer kijken naar deze demografische verschuiving; hoe kun je als retailer hierop inspelen? Namens SPAR zal Jochem Vos vertellen hoe SPAR zich, onder meer via de SPAR City- en SPAR University-winkels, steeds succesvol weet aan te passen aan de behoeften van kleine huishoudens op specifieke plekken.

Vanzelfsprekend beginnen we de expertsessie met een gezamenlijk inloopontbijt.

Let op: er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar, dus schrijf je snel in!

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst Spring Break Breakfast d.d. 10-3-2020.

Programma

08:15  Ontvangst met ontbijt

08:45  Welkomstwoord en Kenneth Gopal (ABF Research) over demografische ontwikkelingen

09:10  Nic Vrieselaar van Rabobank vertelt over de financiële aspecten van het single zijn: wat betekent dit voor je inkomen, vermogensopbouw en je positie op de woningmarkt?

09:30  Jochem Vos (SPAR) over de keuzes van SPAR en de focus op kleine huishoudens

09:50 Theatermaakster Marjon Moed laat op haar eigen wijze zien wat het betekent op single te zijn

10:10 Wrap-up en weer aan het werk

Locatie

Creative Valley
Stationsplein 32
3511 ED Utrecht

.

Studiereis Special Edition 2020

Eindhoven mixed use projectbezoek – VOLGEBOEKT

Webinar Resultaten impactanalyse Retail post-corona