Franchisewet
Expertmeeting

In verband met de Coronamaatregelen hebben wij besloten om de bijeenkomst van 16 april te cancelen en uit te stellen naar een nog te bepalen datum.

We willen vanzelfsprekend geen enkel risico nemen ten aanzien van de gezondheid van jou als bezoeker, onze partners en onze leden.

Zodra wij een nieuwe datum hebben waarop de NRW Expertmeeting over de nieuwe franchisewet zal plaatsvinden, zullen we je per e-mail informeren.

 

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de nieuwe Franchisewet. Eind december 2019 heeft de Raad van State haar advies opgestuurd naar Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. De verwachting is dat het wetsvoorstel binnenkort naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.

Maar wat zijn de gevolgen van deze nieuwe Franchisewet nu precies? Een hernieuwde erkenning van de noodzaak van een gelijk(er) speelveld tussen franchisegevers en franchisenemers? Ondermijning van de strategie en operatie van de franchisegevers? Of zal de nieuwe Franchisewet het vestigingsklimaat voor (buitenlandse) franchisegevers schaden en leiden tot een afname van buitenlandse investeringen?

Hoe dan ook: de opinie is verdeeld. En de relevantie is groot! Nederland telt bijna 900 franchiseformules, met in totaal ruim 34.000 franchisevestigingen. Samen zetten zij meer dan 56 miljard euro per jaar om en bieden ze werkgelegenheid aan zo’n 375.000 mensen. En bovendien groeit franchise al jaren. Daarom organiseert onze NRW Commissie Overheid & Beleid op 16 april een expertmeeting over dit onderwerp. Hier zullen we de nieuwe Franchisewet vanuit verschillende invalshoeken belichten: vanuit het perspectief van de franchisegever, vanuit het perspectief van de franchisenemer en vanuit een helikopterview.

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst Expertmeeting De nieuwe Franchisewet d.d. 10-3-2020.

Programma

16:00  Ontvangst met koffie en thee

16:30 Kick-off door Gerbrand Osinga (partner HYS Legal en lid NRW Commissie Overheid & Beleid)

16:40 De nieuwe franchisewet vanuit perspectief van de franchisegever: Marc de Kemp (Manager Franchise & Legal, McDonald’s Nederland)

17:00 De nieuwe franchisewet vanuit perspectief van de franchisenemer: Maripaan Groep: franchisenemer met 14 Jumbo-vestigingen

17:20 Gesprek over de betekenis van de nieuwe franchisewet met franchisegevers en franchisenemers, met deelname van o.a. Jan-Joris Heling (Bakker Bart), Ralph Markwat (NFV, FHC Formulebeheer) en Bart van der Schoot (BVFN, De Franchise Adviseur). Moderators: Wendela Raas (managing partner Dentons) en Brigit Gerritse (NRW).

17:45 Borrel

Let op: aan het definitieve programma werken we nog; houd website en nieuwsbrief daarvoor in de gaten.

Locatie

Creative Valley

Stationsplein 32

3511 ED Utrecht

Inschrijven

Reguliere leden en New Generation leden kunnen 1 keer per jaar een collega die geen lid is laten deelnemen aan een bijeenkomst door middel van de Wildcard. Dit kan je doen door: 1) de gegevens van de persoon die gebruikmaakt van de wildcard in te vullen 2) onder wildcard de naam van het NRW-lid in te vullen.

Bij deze verklaar ik mij akkoord met het NRW Privacy & Disclaimer Statement.(verplicht)

*Gebruik Wildcard

Ik meld iemand aan onder mijn wildcard:

  1. Mocht je als NRW-lid zelf ook aanwezig willen zijn op het event meld eerst jezelf aan
  2. Vul vervolgens het inschrijfformulier in met de gegevens van je collega die gebruik wil maken van jouw wildcard
  3. Vul onder het kopje “Ik gebruik de wildcard van (naam NRW-lid)” je eigen voor- en achternaam in

Ik maak gebruik van de wildcard van een collega:

  1. Vul jouw eigen gegevens in
  2. Vul onder het kopje “Ik gebruik de wildcard van (naam NRW-lid)” de voor- en achternaam van je collega (NRW-lid) in

Studiereis Special Edition 2020

Eindhoven mixed use projectbezoek – VOLGEBOEKT

Webinar Resultaten impactanalyse Retail post-corona