Expertsessie
Single Huishoudens

De bevolking van Nederland en het aantal huishoudens in Nederland groeien. Nog steeds. Tot 2060 groeit het aantal huishoudens zelfs met circa 1 miljoen tot 8,8 miljoen. En het gros van de groei komt op het conto van één specifieke groep: het eenpersoonshuishouden. Het CBS verwacht dat in 2060 ruim 43% van het aantal huishoudens in Nederland bestaat uit één persoon. Singles, over het algemeen.

Deze groei van het aantal eenpersoonshuishoudens, van singles, betekent nogal wat voor ons land. Voor de woningbouwopgave natuurlijk. Maar ook voor onze maatschappelijke en sociale structuren. En voor ons koopgedrag en de manier waarop we onze binnensteden benutten. Daarom organiseren we 24 juni, in samenwerking met de Commissie Kennis & Innovatie, een expertsessie waarin we deze groei van het aantal eenpersoonshuishoudens en de gevolgen daarvan duiden. Vanuit verschillende invalshoeken. Inclusief de impact van ‘corona’ op het leven van de single.

Zo zal Kenneth Gopal (ABF Research) vanuit een demografisch perspectief de groei van singles en eenpersoonshuishoudens toelichten en zal Nic Vrieselaar van Rabobank dit doen vanuit het perspectief van inkomen en vermogen; de financiële aspecten van het single zijn. Vanuit een totaal ander perspectief zal Marjon Moed, documentairemaker, podiumdier, schrijver en theatermaker, haar ervaringen als single met ons delen. En tenslotte zullen we vanuit het perspectief van de retailer kijken naar deze demografische verschuiving; hoe kun je als retailer hierop inspelen? Namens SPAR zal Jochem Vos vertellen hoe SPAR zich, onder meer via de SPAR City- en SPAR University-winkels, steeds succesvol weet aan te passen aan de behoeften van kleine huishoudens op specifieke plekken.

Vanzelfsprekend sluiten we af met een gezamenlijke borrel. Zowel tijdens de expertsessie als tijdens de borrel zal het gastvrije team van Creative Valley Collectiv ervoor zorgen dat de corona-richtlijnen worden nageleefd.

Let op: er zijn maximaal 25 plaatsen beschikbaar, dus schrijf je snel in!

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst Expertsessie Single Huishoudens d.d. 9-6-2020.

Programma

15:15  Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers

15:45  Welkomstwoord en Kenneth Gopal (ABF Research) over demografische ontwikkelingen

16:10  Nic Vrieselaar van Rabobank vertelt over de financiële aspecten van het single zijn: wat betekent dit voor je inkomen, vermogensopbouw en je positie op de woningmarkt?

16:30  Jochem Vos (SPAR) over de keuzes van SPAR en de focus op kleine huishoudens

16:50 Theatermaakster Marjon Moed laat op haar eigen wijze zien wat het betekent op single te zijn

17:15 Borrel

Locatie

Creative Valley
Stationsplein 32
3511 ED Utrecht

.

Studiereis Special Edition 2020

Eindhoven mixed use projectbezoek – VOLGEBOEKT

Webinar Resultaten impactanalyse Retail post-corona