Live stream
Expertsessie Singles

Eerder al kondigden wij onze expertsessie Single Huishoudens aan, op woensdag 24 juni. Omdat we merken dat veel van onze leden hierin wel geïnteresseerd zijn maar nog niet fysiek bij elkaar wensen te komen, zullen we naast de fysieke bijeenkomst ook een live stream opzetten, zodat je niets hoeft te missen van de verschillende presentaties, inzichten en discussies. Zie hieronder het programma en het inschrijfformulier. Als je je inschrijft, zullen we je t.z.t. een link mailen waarop de expertsessie te volgen is. Voor deze live stream nodigen wij ook niet-leden van harte uit! Deelname is gratis.

De bevolking van Nederland en het aantal huishoudens in Nederland groeien. Nog steeds. Tot 2060 groeit het aantal huishoudens zelfs met circa 1 miljoen tot 8,8 miljoen. En het gros van de groei komt op het conto van één specifieke groep: het eenpersoonshuishouden. Het CBS verwacht dat in 2060 ruim 43% van het aantal huishoudens in Nederland bestaat uit één persoon. Singles, over het algemeen.

Deze groei van het aantal eenpersoonshuishoudens, van singles, betekent nogal wat voor ons land. Voor de woningbouwopgave natuurlijk. Maar ook voor onze maatschappelijke en sociale structuren. En voor ons koopgedrag en de manier waarop we onze binnensteden benutten. Daarom organiseren we 24 juni, in samenwerking met de Commissie Kennis & Innovatie, een expertsessie waarin we deze groei van het aantal eenpersoonshuishoudens en de gevolgen daarvan duiden. Vanuit verschillende invalshoeken. Inclusief de impact van ‘corona’ op het leven van de single.

Zo zal Kenneth Gopal (ABF Research) vanuit een demografisch perspectief de groei van singles en eenpersoonshuishoudens toelichten en zal Nic Vrieselaar van Rabobank dit doen vanuit het perspectief van inkomen en vermogen; de financiële aspecten van het single zijn. Vanuit een totaal ander perspectief zal Marjon Moed, documentairemaker, podiumdier, schrijver en theatermaker, haar ervaringen als single met ons delen. En tenslotte zullen we vanuit het perspectief van de retailer kijken naar deze demografische verschuiving; hoe kun je als retailer hierop inspelen? Namens SPAR zal Jochem Vos vertellen hoe SPAR zich, onder meer via de SPAR City- en SPAR University-winkels, steeds succesvol weet aan te passen aan de behoeften van kleine huishoudens op specifieke plekken.

Programma

15:45  Welkomstwoord en Kenneth Gopal (ABF Research) over demografische ontwikkelingen

16:10  Nic Vrieselaar van Rabobank vertelt over de financiële aspecten van het single zijn: wat betekent dit voor je inkomen, vermogensopbouw en je positie op de woningmarkt?

16:30  Jochem Vos (SPAR) over de keuzes van SPAR en de focus op kleine huishoudens

16:50 Theatermaakster Marjon Moed laat op haar eigen wijze zien wat het betekent op single te zijn

17:15 Einde

Locatie

Na inschrijving ontvang je t.z.t. de link waarop je de online expertsessie kunt volgen.

 

.

Uitkomst Hackathon “Hack het centrum!”: de stad is van ons

Het is 7 jaar geleden dat ik bij NRW kwam werken. Een magisch getal. Een heilig getal zoals je wilt. Het getal dat veel in sprookjes voorkomt. Een geluksgetal. Rome is gebouwd op 7 heuvels. En natuurlijk 7 magere jaren en 7 vette jaren. 2013 was een matig jaar. De economie kromp met 0,7 procent … Lees verder

Live stream Expertsessie Single Huishoudens (ook voor niet-leden)

NRW Hackathon: “Hack het centrum”