Momenteel leggen wij de laatste hand aan de conclusies van een groot onderzoek naar de impact van corona en alle bijbehorende maatregelen op onze sector: ‘Impactanalyse Retail post-corona’. In samenwerking met de Retailagenda, INretail en Q&A deden we kwantitatief en kwalitatief onderzoek onder consumenten, retailers (zowel MKB als grootwinkelbedrijf), gemeenten en vastgoed, met als doel de verwachtingen voor onze sector en de impact van corona in kaart te brengen. Wat verwachten zij op het gebied van traffic? Winkelsluitingen? De toekomst van winkelgebieden? De groei van online? Huurniveaus en -modellen? En nog veel meer.

We zullen de resultaten delen in een viertal webinars, gericht op de vier stakeholdergroepen vastgoed, retail MKB, retail grootwinkelbedrijf en gemeenten. De belangrijkste resultaten worden per stakeholdergroep gepresenteerd door Frank Quix van Q&A. Aansluitend gaan we in gesprek met steeds een toonaangevende stakeholder. Brigit Gerritse (NRW en programmamanager Retailagenda) licht toe welke acties mogelijk zijn vanuit het onlangs gepubliceerde herstelplan. Deelnemers kunnen via de chat vragen stellen. De webinars worden gehouden op:

  • Dinsdag 21 juli om 09:30: focus op retail grootwinkelbedrijf met als gasten Krein Bons (CEO VanHaren) en Michiel Witteveen (CEO Mirage Retail Group)
  • Dinsdag 21 juli om 14:00 uur: focus op gemeenten met als gast gemeente Woerden.
  •  Woensdag 22 juli om 10:00 uur: focus op retail MKB met als gast Jan Meerman (directeur INretail)
  • Woensdag 22 juli om 14:00 uur: focus op vastgoed met als gast Marrit Laning (managing director Fund Management bij Redevco en voorzitter van NRW). 

De webinars zijn ook toegankelijk voor niet-leden van NRW en zullen worden gehouden via Teams. Na inschrijving ontvang je in de loop van week 29 een link naar de webinaromgeving. Inschrijven voor de webinars kan via de Retailagenda

Uitkomst Hackathon “Hack het centrum!”: de stad is van ons

Het is 7 jaar geleden dat ik bij NRW kwam werken. Een magisch getal. Een heilig getal zoals je wilt. Het getal dat veel in sprookjes voorkomt. Een geluksgetal. Rome is gebouwd op 7 heuvels. En natuurlijk 7 magere jaren en 7 vette jaren. 2013 was een matig jaar. De economie kromp met 0,7 procent … Lees verder

Live stream Expertsessie Single Huishoudens (ook voor niet-leden)

NRW Hackathon: “Hack het centrum”