Projectbezoek
Eindhoven

 

VOLGEBOEKT

Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Stuur een e-mail aan info@nrw.nl als je op de wachtlijst geplaatst wilt worden.

 

Op projectbezoek in mixed use-Lichtstad Eindhoven

Het is een spannende stad, boordevol energie en focus. Een die bekend staat om creatieve innovatie op gebied van technologie en design, in een mix van oud en nieuw.

In de praktijk staat Eindhoven echter voor een lastige opgave. De stad moet in staat zijn de kwaliteit van de openbare ruimte, het aanbod van cultuur, winkels, vrije tijd, horeca en ondernemerschap te verhogen naar internationaal niveau én zich op een inspirerende, krachtige en eenduidige manier aan de wereld laten zien.

Hoe Eindhoven dat doet? Dat zie, hoor en ervaar je op donderdag 17 september.

Dit gaan we doen

We verzamelen om 10.00 uur bij DomusDELA, ‘huis van het leven’. In deze voormalige kerk en bijbehorend religieus complex in hartje Eindhoven vertelt Peter Kentie, directeur Citymarketing Eindhoven 365, ‘Het Verhaal van Eindhoven’ en praat hij ons bij over stedelijke ontwikkeling in een breder perspectief.

De middag brengen we door op de elektrische fiets, met een lunchpakket onder de snelbinder en tussenstops bij verschillende mixed use-gebieden, waaronder Strijp-S, Strijp-T en het Campina-terrein.

We sluiten ons bezoek aan de Lichtstad af met een borrel op de locatie waar we zijn begonnen, rond de klok van 16.30 uur. De verdere invulling van het programma wordt de komende weken bekendgemaakt.

Voor dit projectbezoek zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij. We organiseren het projectbezoek onder voorwaarde van voldoende animo, dus schrijf je s.v.p. voor 9 september in.

Bekijk hier de deelnemerslijst Projectbezoek Eindhoven.

Programma

10:00 Ontvangst

10:30 Welkomstwoord en verschillende korte verhalen en presentaties, o.a.:

Het verhaal achter DomusDELA

Het verhaal van Eindhoven (Peter Kentie, Directeur Citymarketing Eindhoven 365)

Stedelijke ontwikkeling in een breder maatschappelijk perspectief (Otto Raspe, Rabobank)

12:00 Fietstour op de elektrische fiets door Eindhoven langs verschillende mixed use gebieden, zoals Strijp-S, Strijp-T en het Campina-terrein.

16:30 Borrel bij Cyklist Wielercafé

Locatie

DomusDELA
Kanaalstraat 4
5611 CT EINDHOVEN

Inschrijven

Reguliere leden en New Generation leden kunnen 1 keer per jaar een collega die geen lid is laten deelnemen aan een bijeenkomst door middel van de Wildcard. Dit kan je doen door: 1) de gegevens van de persoon die gebruikmaakt van de wildcard in te vullen 2) onder wildcard de naam van het NRW-lid in te vullen.

Bij deze verklaar ik mij akkoord met het NRW Privacy & Disclaimer Statement.(verplicht)

*Gebruik Wildcard

Ik meld iemand aan onder mijn wildcard:

  1. Mocht je als NRW-lid zelf ook aanwezig willen zijn op het event meld eerst jezelf aan
  2. Vul vervolgens het inschrijfformulier in met de gegevens van je collega die gebruik wil maken van jouw wildcard
  3. Vul onder het kopje “Ik gebruik de wildcard van (naam NRW-lid)” je eigen voor- en achternaam in

Ik maak gebruik van de wildcard van een collega:

  1. Vul jouw eigen gegevens in
  2. Vul onder het kopje “Ik gebruik de wildcard van (naam NRW-lid)” de voor- en achternaam van je collega (NRW-lid) in

Uitkomst Hackathon “Hack het centrum!”: de stad is van ons

Het is 7 jaar geleden dat ik bij NRW kwam werken. Een magisch getal. Een heilig getal zoals je wilt. Het getal dat veel in sprookjes voorkomt. Een geluksgetal. Rome is gebouwd op 7 heuvels. En natuurlijk 7 magere jaren en 7 vette jaren. 2013 was een matig jaar. De economie kromp met 0,7 procent … Lees verder

Live stream Expertsessie Single Huishoudens (ook voor niet-leden)

NRW Hackathon: “Hack het centrum”