Chainels: wat, waarom en hoe?

‘NRW moet anders’ zeiden we tijdens de ALV in januari van dit jaar. In haar blog vertelde Brigit vorige week al over de stappen die we daarvoor hebben ondernomen. Eén daarvan is de voorbereiding voor de lancering van de online NRW-communitytool die wordt gecreëerd door Chainels. Michel Zalac is een bekende van NRW in zijn eerdere rol bij de ICSC en als lid, én Head of Strategic Partnerships bij Chainels. Hij vertelt ons meer over het wat, waarom en hoe van deze tool.

Wat is Chainels?
‘Wellicht kennen sommige NRW-leden Chainels al vanuit hun eigen organisatie. Het is een online platform waarop je snel en makkelijk met anderen kunt communiceren in speciaal aangemaakte groepen en op de hoogte blijft van het laatste nieuws van een organisatie. Ook kun je bestanden, evenementen en andere services met elkaar delen. Het platform is toegankelijk vanaf je computer, maar ook via een mobiele app en wordt volledig ontwikkeld in de huisstijl van NRW.’

Waarom is deze tool zo interessant voor NRW en haar leden?
‘Digitalisering speelt een steeds grotere rol in communicatie met leden. In coronatijd is gebleken hoe groot. NRW weet hoe belangrijk relevantie is voor de organisatie en haar leden. Het was tijd om mee te gaan in deze stroomversnelling en hierdoor nog beter met haar leden te kunnen communiceren, hen op de hoogte te houden en een community te creëren. Met Chainels is het straks mogelijk om in een besloten, online omgeving informatie en kennis met elkaar te delen.’

Wat betekent de komst van Chainels voor de website, social media kanalen en nieuwsbrief van NRW?
‘Social media blijft een belangrijke marketingtool om aan niet-leden te laten zien wat de toegevoegde waarde van NRW is. Dat geldt ook voor de website, dat straks zal worden ingericht als extern communicatiemiddel. Als je lid bent van NRW wordt Chainels echter dé ‘place to be’. Alleen daar vind je nieuws en informatie die alleen voor leden toegankelijk is en kun je met andere leden in gesprek over wijk en stad gerelateerde onderwerpen. Via Chainels heb je direct toegang tot alle lidmaatschapsvoordelen die NRW te bieden heeft.’

Wanneer verwacht je dat leden gebruik kunnen maken van Chainels?
‘Over een paar weken hopen we de eerste ‘ruwe’ versie in gebruik te kunnen nemen. Als het zover is, ontvangen alle leden een uitnodiging om een account aan te maken. Hiermee krijgen ze toegang tot de NRW-omgeving en kunnen ze deelnemen aan de groepen die speciaal voor hen worden aangemaakt. We kijken uit naar een langdurige samenwerking!’

Ruim 250 communities, waaronder winkelcentra, winkelstraten en binnensteden in binnen- en buitenland maken al succesvol gebruik van de online communitytool. Via het platform komen partijen zoals de gemeente, vastgoedeigenaren, marketingpartijen en politie en beveiliging met elkaar in contact.

De komende tijd delen we meer informatie en nemen we jullie mee ‘op weg naar Chainels’. De volgende keer: 5 handige functionaliteiten van Chainels. Heb je vragen? Laat het ons dan weten!

Uitkomst Hackathon “Hack het centrum!”: de stad is van ons

Het is 7 jaar geleden dat ik bij NRW kwam werken. Een magisch getal. Een heilig getal zoals je wilt. Het getal dat veel in sprookjes voorkomt. Een geluksgetal. Rome is gebouwd op 7 heuvels. En natuurlijk 7 magere jaren en 7 vette jaren. 2013 was een matig jaar. De economie kromp met 0,7 procent … Lees verder

Op zoek naar bezoekdoelen – Hoe houden we binnensteden en winkelgebieden interessant?

De huidige coronacrisis versnelt wat er al enkele jaren aan de gang is. Consumenten stellen steeds meer en andere eisen aan winkels, en wie daar niet aan kan voldoen is gezien. Het gevolg: op veel plaatsen gaten in de winkelgebieden. Door de huidige situatie zien we op dit moment een nóg snellere groei van online-bestedingen, … Lees verder

Ook aandacht nodig voor winkelgebied buiten stadscentrum – 10.000 woningen en 3 miljoen commerciële vierkante meters binnen handbereik

Samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Rabobank hebben zeven belangenorganisaties in de detailhandel, waaronder NRW, in kaart gebracht hoe meer bestuurlijke focus op de ‘buitenstad’ leidt tot een optimale combinatie van wonen, werken en winkelen. Een nieuwe aanpak maakt de bouw van 10.000 woningen aan de randen van steden en dorpen mogelijk … Lees verder