Chainels: wat, waarom en hoe?

‘NRW moet anders’ zeiden we tijdens de ALV in januari van dit jaar. In haar blog vertelde Brigit vorige week al over de stappen die we daarvoor hebben ondernomen. Eén daarvan is de voorbereiding voor de lancering van de online NRW-communitytool die wordt gecreëerd door Chainels. Michel Zalac is een bekende van NRW in zijn eerdere rol bij de ICSC en als lid, én Head of Strategic Partnerships bij Chainels. Hij vertelt ons meer over het wat, waarom en hoe van deze tool.

Wat is Chainels?
‘Wellicht kennen sommige NRW-leden Chainels al vanuit hun eigen organisatie. Het is een online platform waarop je snel en makkelijk met anderen kunt communiceren in speciaal aangemaakte groepen en op de hoogte blijft van het laatste nieuws van een organisatie. Ook kun je bestanden, evenementen en andere services met elkaar delen. Het platform is toegankelijk vanaf je computer, maar ook via een mobiele app en wordt volledig ontwikkeld in de huisstijl van NRW.’

Waarom is deze tool zo interessant voor NRW en haar leden?
‘Digitalisering speelt een steeds grotere rol in communicatie met leden. In coronatijd is gebleken hoe groot. NRW weet hoe belangrijk relevantie is voor de organisatie en haar leden. Het was tijd om mee te gaan in deze stroomversnelling en hierdoor nog beter met haar leden te kunnen communiceren, hen op de hoogte te houden en een community te creëren. Met Chainels is het straks mogelijk om in een besloten, online omgeving informatie en kennis met elkaar te delen.’

Wat betekent de komst van Chainels voor de website, social media kanalen en nieuwsbrief van NRW?
‘Social media blijft een belangrijke marketingtool om aan niet-leden te laten zien wat de toegevoegde waarde van NRW is. Dat geldt ook voor de website, dat straks zal worden ingericht als extern communicatiemiddel. Als je lid bent van NRW wordt Chainels echter dé ‘place to be’. Alleen daar vind je nieuws en informatie die alleen voor leden toegankelijk is en kun je met andere leden in gesprek over wijk en stad gerelateerde onderwerpen. Via Chainels heb je direct toegang tot alle lidmaatschapsvoordelen die NRW te bieden heeft.’

Wanneer verwacht je dat leden gebruik kunnen maken van Chainels?
‘Over een paar weken hopen we de eerste ‘ruwe’ versie in gebruik te kunnen nemen. Als het zover is, ontvangen alle leden een uitnodiging om een account aan te maken. Hiermee krijgen ze toegang tot de NRW-omgeving en kunnen ze deelnemen aan de groepen die speciaal voor hen worden aangemaakt. We kijken uit naar een langdurige samenwerking!’

Ruim 250 communities, waaronder winkelcentra, winkelstraten en binnensteden in binnen- en buitenland maken al succesvol gebruik van de online communitytool. Via het platform komen partijen zoals de gemeente, vastgoedeigenaren, marketingpartijen en politie en beveiliging met elkaar in contact.

De komende tijd delen we meer informatie en nemen we jullie mee ‘op weg naar Chainels’. De volgende keer: 5 handige functionaliteiten van Chainels. Heb je vragen? Laat het ons dan weten!

Dit is de jury van het NRW Marketingfestival 2020

Het NRW Marketingcongres is ieder jaar weer een event waar met veel plezier naar wordt uitgekeken. Niet in de laatste plaats omdat tijdens dit event de NRW Marketing Award wordt uitgereikt. Dit jaar kan er helaas geen live congres plaatsvinden. Daarom staat de gehele maand november in het teken van de NRW Marketing Award: special … Lees verder

‘Durf te investeren in groei’

‘Als je een boodschap te vertellen hebt, moet je die niet klein houden, maar onder meer mensen verspreiden. Daarvoor is het nodig te investeren.’ Hans Geels, CEO van Dille & Kamille, schoof afgelopen woensdag aan bij het New Gen-ontbijt en deelde zijn visie op retail en de route die Dille & Kamille heeft afgelegd in … Lees verder

Van retail only naar multifunctioneel

De impact van de coronacrisis op de winkelsector is groot. Deze problemen moeten integraal worden benaderd. Om hier nieuwe oplossingen voor te kunnen vinden, is een omslag nodig – een die veel organisaties al aan het maken zijn. Want vaak liggen deze oplossingen buiten de retailsector. Ook NRW ziet de noodzaak van verandering en bevindt … Lees verder