Chainels: de 5 belangrijkste functionaliteiten

Vorige week deelden we het wat, waarom en hoe van Chainels. Maar wat kun je er als lid allemaal mee?

1. App en web
Om goed en makkelijk op de hoogte te blijven van alles wat er binnen de vereniging gebeurt, is Chainels beschikbaar als app en als webversie. Door het instellen van e-mail- en pushnotificaties blijf je op de hoogte van nieuws dat voor jou relevant is. Zodra we Chainels eind deze maand gaan gebruiken, ontvang je van Chainels een e-mail met een link om je account te activeren.

2. Tijdlijn
Op jouw persoonlijke tijdlijn scroll je door de berichten die voor jou relevant zijn. Je ziet alleen wat wordt geplaatst in groepen waar jij lid van bent. Vervolgens kun je de berichten liken en/of er op reageren om het gesprek met elkaar aan te gaan.

3. Smoelenboek
Iedereen krijgt in Chainels een eigen profiel waar je de contactgegevens van andere leden makkelijk kunt terugvinden en direct een gesprek kunt starten.

4. Groepen en discussies
Zelf een gesprek starten over een recente gebeurtenis of ontwikkeling? Dat kan! Zo kun je makkelijk met elkaar communiceren over onderwerpen die jullie interessant vinden.

5. Evenementen, enquêtes en polls
In Chainels kun je events, enquêtes, polls en belangrijke informatie delen. Bij een evenement kun je direct aangeven of je aanwezig bent. Lekker makkelijk!

Uitkomst Hackathon “Hack het centrum!”: de stad is van ons

Het is 7 jaar geleden dat ik bij NRW kwam werken. Een magisch getal. Een heilig getal zoals je wilt. Het getal dat veel in sprookjes voorkomt. Een geluksgetal. Rome is gebouwd op 7 heuvels. En natuurlijk 7 magere jaren en 7 vette jaren. 2013 was een matig jaar. De economie kromp met 0,7 procent … Lees verder

Op zoek naar bezoekdoelen – Hoe houden we binnensteden en winkelgebieden interessant?

De huidige coronacrisis versnelt wat er al enkele jaren aan de gang is. Consumenten stellen steeds meer en andere eisen aan winkels, en wie daar niet aan kan voldoen is gezien. Het gevolg: op veel plaatsen gaten in de winkelgebieden. Door de huidige situatie zien we op dit moment een nóg snellere groei van online-bestedingen, … Lees verder

Ook aandacht nodig voor winkelgebied buiten stadscentrum – 10.000 woningen en 3 miljoen commerciële vierkante meters binnen handbereik

Samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Rabobank hebben zeven belangenorganisaties in de detailhandel, waaronder NRW, in kaart gebracht hoe meer bestuurlijke focus op de ‘buitenstad’ leidt tot een optimale combinatie van wonen, werken en winkelen. Een nieuwe aanpak maakt de bouw van 10.000 woningen aan de randen van steden en dorpen mogelijk … Lees verder