In gesprek over
Corona Impact

Het is bijna 7 maanden geleden dat het eerste Covid-19 geval officieel vastgesteld werd in Nederland. Twee weken later ging Nederland in lockdown – met grote gevolgen voor de Nederlandse economie. Veel retailers zagen hun omzet enorm dalen of zelfs tot stilstand komen. Langzaamaan krabbelt menig ondernemer overeind, maar het gevaar dreigt nog steeds. Welke gevolgen kunnen we nu al vaststellen en welke factoren zijn bepalend voor de sporen die corona achterlaat?

Om antwoord te kunnen geven op dergelijke vragen, lanceerde Locatus de Corona Impact & Recovery Index, waarin alle ca 2500 winkelgebieden in Nederland beoordeeld worden op een aantal factoren. Hoe hoger de score is die een winkelgebied krijgt, hoe beter een winkelgebied door deze crisis zal kunnen komen. Maar op welk van onze 2500 winkelgebieden is de impact het grootst? En waarom is de impact voor winkelgebieden zo verschillend? Om deze, en andere, vragen te beantwoorden, gaat Brigit Gerritse namens NRW op dinsdag 29 september in gesprek met Gertjan Slob (Directeur Onderzoek bij Locatus en voorzitter van de NRW-commissie Kennis & Innovatie).

Schrijf je nu in voor deze sessie en denk vast na over vragen die je aan Gertjan wilt stellen. Je kunt je vraag in onderstaand inschrijfformulier alvast stellen. We organiseren de sessie via Teams. We starten om 15:00 en de sessie duurt maximaal een uur. Na inschrijving ontvang je van ons een Outlook-uitnodiging met de juiste link. Ook niet-leden van NRW zijn van harte welkom om aan het gesprek deel te nemen.

 

Inschrijven

Uitkomst Hackathon “Hack het centrum!”: de stad is van ons

Het is 7 jaar geleden dat ik bij NRW kwam werken. Een magisch getal. Een heilig getal zoals je wilt. Het getal dat veel in sprookjes voorkomt. Een geluksgetal. Rome is gebouwd op 7 heuvels. En natuurlijk 7 magere jaren en 7 vette jaren. 2013 was een matig jaar. De economie kromp met 0,7 procent … Lees verder

Live stream Expertsessie Single Huishoudens (ook voor niet-leden)

NRW Hackathon: “Hack het centrum”