Winnaar NRW Jaarprijs 2020 – Centrumplan Rosmalen van FORUMINVEST

De winnaar van de NRW Jaarprijs 2020 is bekend. Tijdens het online LIVE Jaarcongres op 10 december LIVE stream is het Centrumplan Rosmalen van FORUMINVEST door de juryvoorzitter René Vierkant uitgeroepen tot winnaar van de NRW Jaarprijs 2020.

De jury heeft grote waardering voor de haast organische wijze waarop het Centrumplan Rosmalen het winkelhart van het dorp heeft gevormd. De eerste plannen voor het nieuwe centrumplan dateren uit een tijd dat de winkelsector als vanzelfsprekend op groei gericht was. Gedurende het ontwikkelproces is ingezien dat de ambitie voor Rosmalen drastisch naar beneden moest worden bijgesteld. Samen met de gemeente Den Bosch werd door de ontwikkelaar de switch gemaakt van ‘uitbreiding met een modische shopping-functie’ naar een nieuw ‘op convenience gericht dorpshart’. Zo werd het nieuwe Centrumplan een belangrijk onderdeel van de grotere transformatieopgave in Rosmalen, met een duidelijke focus op de eigen bewoners. De wijze waarop dit project is uitgevoerd is volgens de jury zeer geslaagd en met recht een voorbeeld voor veel kernen en steden in Nederland, waar transitie de opgave is.

Juryvoorzitter René Vierkant: “Het project is een toonbeeld van creativiteit, aanpassingsvermogen en samenwerking en laat zien op welke wijze de benodigde transitie in onze winkelsector tot stand gebracht kan worden. Met dit centrumplan beschikt Rosmalen weer over een goed functionerend en compact winkelhart met een gezellig Brabants horecaplein in de kern.”

Aerjen Koeneman van Foruminvest heeft de bokaal vol trots in ontvangst genomen tijdens de LIVE uitzending van het NRW Jaarcongres. NRW feliciteer de winnaar van harte!

De andere genomineerde winkelcentrumontwikkelingen waren:
– Anklaar Apeldoorn van BPD
– Presikhaaf Arnhem van Wereldhave
– Makado Beek van Syntrus Achmea
– Hart van ’s-Gravenzande van BPD
– Post Utrecht van MRP en a.s.r.

Terugblik very special edition studiereis 2020

Niet naar Frankrijk, en uiteindelijk ook niet naar Aviodrome. Last-minute boekten we onze studiereis reis om naar een online reis met bijna 40 deelnemers. Mokerslag voor het Nederlandse toerisme Thijs de Groot, programmamanager Destination Development bij NBTC liet zien hoe corona het Nederlandse toerisme hard raakt. We verwachtten begin dit jaar 21 miljoen buitenlandse bezoekers … Lees verder

In deze situatie moet je heel dicht op je klant gaan zitten, ze letterlijk naar binnen halen’

Gertjan Slob – directeur Onderzoek bij Locatus en voorzitter van de NRW-commissie Kennis & Innovatie – gaf NRW-leden tijdens een webinar antwoord op hun vragen over de Corona Impact & Recovery Index die Locatus half september publiceerde. Heb je het webinar gemist of wil je de antwoorden nog eens teruglezen? Hieronder vind je de Q&A. … Lees verder

Dit is de jury van het NRW Marketingfestival 2020

Het NRW Marketingcongres is ieder jaar weer een event waar met veel plezier naar wordt uitgekeken. Niet in de laatste plaats omdat tijdens dit event de NRW Marketing Award wordt uitgereikt. Dit jaar kan er helaas geen live congres plaatsvinden. Daarom staat de gehele maand november in het teken van de NRW Marketing Award: special … Lees verder