NRW
Jaarprijs 2020

De genomineerden voor de NRW Jaarprijs 2020 zijn bekend

Strabo voert in opdracht van NRW voor alle genomineerde projecten een ondernemers- en consumentenonderzoek uit. De jury bezoekt alle genomineerde projecten, waarna de winnaar wordt gekozen. De uitreiking van de NRW Jaarprijs 2020 vindt plaats op 10 december 2020. Meer informatie over de projectbezoeken en de uitreiking volgt binnenkort.

Dit zijn de genomineerden van de NRW Jaarprijs 2020:

• Winkelcentrum Anklaar (Apeldoorn)
• Winkelcentrum Presikhaaf (Arnhem)
• Makado (Beek, Zuid-Limburg)
• Centrumplan Rosmalen
• Hart van ‘s-Gravenzande
• Post Utrecht

Lees meer over de genomineerde projecten.

Over de NRW Jaarprijs

De NRW Jaarprijs is een prestigieuze prijs die al sinds 1989 wordt uitgereikt aan de beste retailontwikkeling van Nederland. Het vernieuwende karakter en de commerciële aantrekkelijkheid van het project voor consumenten en ondernemers spelen daarbij een belangrijke rol. De winnende inzending heeft een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de sector.

De winnaar van de NRW Jaarprijs 2019: Hoog Catharijne the Mall

Hoog Catharijne Utrecht was de winnaar van de NRW Jaarprijs 2019. Tijdens het drukbezochte NRW Jaarcongres op 19 september 2019 in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam heeft juryvoorzitter René Vierkant namens het bestuur van NRW de sculptuur overhandigd aan Menno Overtoom van Klépierre.

Lees hier het juryrapport. Of bekijk de speciaal voor NRW gemaakte minidocu Life of a Mall over deze bijzondere herontwikkeling.

Genomineerden NRW Jaarprijs 2018 in een flits

Catharinasteeg Leiden wint de NRW Jaarprijs 2018

De Catharinasteeg in Leiden van MRP Development & UBS Assetmanagement heeft de NRW Jaarprijs 2018 gewonnen. De jury heeft grote waardering voor het teruggeven van deze historische locatie aan de inwoners en bezoekers van de stad Leiden. De ontwikkeling van dit stuk stad, met een uitstekende mix van grote en kleine winkelunits, woningen en horeca, is zeer geslaagd. Juryvoorzitter René Vierkant: “Met dit project is zeker niet altijd de makkelijkste weg bewandeld en zichtbaar is het lef en doorzettingsvermogen om historisch Leiden met het moderne stadsleven te verbinden. Er is een hoogwaardig gebied ontstaan waar het lijkt alsof je er als bezoeker geheel vanzelf naar toe wordt getrokken en waar je vervolgens heerlijk blijft dwalen en waar je graag weer naar terugkeert! Precies zoals een retailontwikkeling hoort te zijn.” Bekijk hier de oorkonde.

Kerkelanden Hilversum wint de NRW Jaarprijs 2017

Winkelcentrum Kerkelanden Hilversum van DELA heeft de NRW Jaarprijs 2017 gewonnen. Een trotse winnaar heeft tijdens het drukbezochte NRW Jaarcongres in Theater Amsterdam de sculptuur in ontvangst genomen: “Winkelcentrum Kerkelanden is de terechte winnaar van de NRW Jaarprijs. We hebben hier de nieuwe standaard neergezet waar een herontwikkeling van jaren-zeventig winkelcentra in Nederland aan moeten voldoen om weer klaar te zijn voor de toekomst”, aldus Vincent Kriek, namens de trotse eigenaar DELA Vastgoed. DELA is sinds 1973 eigenaar van dit winkelcentrum. Bekijk hier de oorkonde.

Winnaars van de NRW Jaarprijs in voorgaande jaren

2016

GELDERLANDPLEIN, Amsterdam

2015

DE MARKTHAL, Rotterdam

2014

KLEIWEG, Gouda

2013

RAAKS, Haarlem

2012

MARKTHOF, Hoofddorp

2011

VLEUTERWEIDE, Utrecht

2010

OVERKAPEL, Utrecht

2009

SPUIMARKT, Den Haag