NRW
Jaarprijs 2020

Inschrijving voor de NRW Jaarprijs 2020 geopend

Vanaf 1 januari 2020 kun je jouw (herontwikkelde) winkelcentrum weer inschrijven om kans te maken op de NRW Jaarprijs 2020. Is jouw project onderscheidend en een voorbeeld voor de sector? Schrijf je dan in en maak kans op deze prestigieuze prijs. Inschrijven kan nog tot 1 mei 2020. Op de eerste dag van de PROVADA zullen we de genomineerden bekendmaken. De uitreiking van de NRW Jaarprijs vindt plaats tijdens het NRW Jaarcongres.

De volgende retailontwikkelingen zijn geschikt voor inschrijving:

de retailontwikkeling is gerealiseerd in Nederland, en

is geopend voor publiek tussen 1 mei 2017 en 1 mei 2020, en

betreft nieuwbouw, herontwikkeling of een combinatie van beide, en

omvang: de gehele ontwikkeling bestaat uit tenminste 5.000 m2 retail, verdeeld over minimaal 3 retail units.

Download hier het inschrijfformulier en lees alle voorwaarden.

 

De winnaar van de NRW Jaarprijs 2019 is Hoog Catharijne the Mall

Hoog Catharijne Utrecht heeft de NRW Jaarprijs 2019 ontvangen. Tijdens het drukbezochte NRW Jaarcongres op 19 september in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam heeft juryvoorzitter René Vierkant namens het bestuur van NRW de sculptuur overhandigd aan Menno Overtoom van Klépierre.

Lees hier het juryrapport. Of bekijk de speciaal voor NRW gemaakte minidocu Life of a Mall over deze bijzondere herontwikkeling.

Over de NRW Jaarprijs

De NRW Jaarprijs is een prestigieuze prijs die al sinds 1989 wordt uitgereikt aan de beste retailontwikkeling van Nederland. Het vernieuwende karakter en de commerciële aantrekkelijkheid van het project voor consumenten en ondernemers spelen daarbij een belangrijke rol. De winnende inzending heeft een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de sector.

Genomineerden NRW Jaarprijs 2018 in een flits

Catharinasteeg Leiden wint de NRW Jaarprijs 2018

De Catharinasteeg in Leiden van MRP Development & UBS Assetmanagement heeft de NRW Jaarprijs 2018 gewonnen. De jury heeft grote waardering voor het teruggeven van deze historische locatie aan de inwoners en bezoekers van de stad Leiden. De ontwikkeling van dit stuk stad, met een uitstekende mix van grote en kleine winkelunits, woningen en horeca, is zeer geslaagd. Juryvoorzitter René Vierkant: “Met dit project is zeker niet altijd de makkelijkste weg bewandeld en zichtbaar is het lef en doorzettingsvermogen om historisch Leiden met het moderne stadsleven te verbinden. Er is een hoogwaardig gebied ontstaan waar het lijkt alsof je er als bezoeker geheel vanzelf naar toe wordt getrokken en waar je vervolgens heerlijk blijft dwalen en waar je graag weer naar terugkeert! Precies zoals een retailontwikkeling hoort te zijn.” Bekijk hier de oorkonde.

Kerkelanden Hilversum wint de NRW Jaarprijs 2017

Winkelcentrum Kerkelanden Hilversum van DELA heeft de NRW Jaarprijs 2017 gewonnen. Een trotse winnaar heeft tijdens het drukbezochte NRW Jaarcongres in Theater Amsterdam de sculptuur in ontvangst genomen: “Winkelcentrum Kerkelanden is de terechte winnaar van de NRW Jaarprijs. We hebben hier de nieuwe standaard neergezet waar een herontwikkeling van jaren-zeventig winkelcentra in Nederland aan moeten voldoen om weer klaar te zijn voor de toekomst”, aldus Vincent Kriek, namens de trotse eigenaar DELA Vastgoed. DELA is sinds 1973 eigenaar van dit winkelcentrum. Bekijk hier de oorkonde.

Winnaars van de NRW Jaarprijs in voorgaande jaren

2016

GELDERLANDPLEIN, Amsterdam

2015

DE MARKTHAL, Rotterdam

2014

KLEIWEG, Gouda

2013

RAAKS, Haarlem

2012

MARKTHOF, Hoofddorp

2011

VLEUTERWEIDE, Utrecht

2010

OVERKAPEL, Utrecht

2009

SPUIMARKT, Den Haag