NRW, IVBN, INretail: met kennis rol provincie versterken

NRW, IVBN en branchevereniging voor retailers INretail willen actief marktkennis ter beschikking stellen van provincies, waardoor die hun regisserende rol bij het detailhandelsbeleid beter kunnen spelen. Dat bleek bij een debat over het provinciaal detailhandelsbeleid, aan de vooravond van de verkiezingen van de Provinciale Staten, dat PropertyNL, samen met NRW gisteravond in Nieuwspoort organiseerde.

Deelnemers aan het debat waren Frank van Blokland (directeur IVBN), Boris van der Gijp, (directeur Strategy & Research Syntrus Achmea), Frits op de Haar (kandidaat D66 Provinciale Staten Gelderland), Albert Hoogland (voorzitter NRW), Maarten van Lit (eigenaar adviseur LMBS retail), Jeroen Lokerse (CEO Cushman & Wakefield) , Jan Meerman (voorzitter Inretail, brancheverenging retailers) en Rick Zijderveld (retailspecialist gemeente Den Haag).
Tijdens het debat bleek er consensus te zijn dat de overheid en dan met name de provincies hun regierol méér moeten spelen als het gaat om retailontwikkelingen. NRW-voorzitter Albert Hoogland zei dat de vroegere rijksconsulent die de provincie voorzag van inhoudelijk advies eigenlijk heel goed werk verrichte. Nu deze functie niet meer bestaat zouden de partijen in het vastgoed plus retailers in die leemte qua kennis moeten voorzien. Zowel Frank van Blokland (IVBN), Jan Meerman (Inretail) en Albert Hoogland verklaarden daarbij te willen helpen.

Lees hier het volledige verslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *